Бил Гейтс и Стив Джобс са едни от най-разпознаваемите технологични

...
Бил Гейтс и Стив Джобс са едни от най-разпознаваемите технологични
Коментари Харесай

Бил Гейтс е завиждал на Стив Джобс заради...

Бил Гейтс и Стив Джобс са едни от най-разпознаваемите софтуерни водачи през последното десетилетие. Двамата са гневни съперници, като съревнованието посред им постепенно прераства в другарство, основано на взаимно почитание.

През 2011 година Стив Джобс си отиде от този свят.

Гейтс - милиардер, съосновател на Microsoft и вторият най-богат човек в света, в предишното е поздравявал съоснователя на Apple за неговото водачество и способността му да стимулира чиновниците.

Но има едно характерно качество на Джобс, на което Гейтс откровено е завиждал през годините, разкрива милиардерът в изявление за The Wall Street Journal, представено от CNBC.

Бившият изпълнителен шеф на Microsoft признава по какъв начин е трябвало да работи, с цел да стане по-добър оратор, акцентирайки, че говоренето пред публика е било нещо, в което Джобс елементарно е можел да го победи.

„ Стив Джобс постоянно е бил повече от натурален в това”, споделя Гейтс за ораторските качества на починалия си другар.

Според него те разрешавали на Джобс да продава всевъзможни артикули, даже тези, които не били на равнище. По думите му Джобс можел да омагьоства хората в аудиторията, даже когато приказва за артикули, които не разполагат с положителни качества.

Гейтс не стопира да показва, че желае да подражава на някогашния си другар и противник в това отношение, изключително когато става дума за повишението на осведомеността за разнообразни дела, които той и брачната половинка му Мелинда отстояват посредством своята фондация.

„ Иска ми се да бъда подобен вълшебник, защото има дела, които са по-важни в някое отношение и би трябвало да съм сигурен, че няма да бъдат игнорирани”, споделя Гейтс, визирайки проблеми, като бедността по света и впрочем.

Гейст има вяра, че вродените декламаторски качества на Стив Джобс да продава всеки артикул или концепция биха били полезени и в наши дни, макар че самият той е положил старания да развие ораторските си качества.

„ Аз самият не съм просветител. Научих малко за общественото говорене, по какъв начин да артикулирам, по какъв начин да реша тези проблеми във времето. В прочут смисъл станах ОК в това отношение”, споделя той.

Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс е една от най-големите частни дарителски огранизии в света с дарения в размер над 50 милиарда $.

Гейтс и именитият вложител Уорън Бъфет работят дружно в убеждаването на редица милиардери да дарят голяма част от тяхното положение за щедрост в границите на самодейността Giving Pledge.

Не за първи път Бил Гейтс приказва ласкаво за способността на Стив Джобс да увлича хората в своите хрумвания. Джобс може да „ прави магии”, с цел да стимулира чиновниците си, сподели милиардерът в изявление за CNN през юли месец.

„ Бях като малък вълшебник, защото той можеше да прави вълшебства и съм виждал по какъв начин хора се хипнотизират, само че защото съм малък вълшебник, тези вълшебства не работят върху мен”, прибавя Гейтс.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР