Бил Гейтс беше надминат по богатство от изпълнителния директор на

...
Бил Гейтс беше надминат по богатство от изпълнителния директор на
Коментари Харесай

6 неща, които Бил Гейтс има в къщата си, а вие - не

Бил Гейтс беше надминат по благосъстояние от изпълнителния шеф на Amazon Джеф Безос, само че въпреки всичко продължава да бъде измежду най-заможните хора в света. И, несъмнено, не живее в двустаен апартамент. Огромното му имение Xanadu 2.0 се намира покрай езерото Вашингтон и за обновленията в него са изхарчени близо 67 млн. $, написа НВ Style. Ето и някои от нещата, които Гейтс има в дома си за разлика от множеството хора.

1. Цели 24 бани и 6 кухни

В имението си Гейтс има 6 кухни с професионално съоръжение. Може да му завиди всеки професионален готвач. Освен това на територията на първокласния парцел има 24 бани.

2. Стая с батут

В дома на милиардера има обособена стая с батут и шестметров таван. По самопризнания на Гейтс, тя е основана за да размени скучните извършения с радостна физическа интензивност.

3. Басейн с ултрамощен подводен тон

18-метровият басейн на Бил Гейтс е екипиран с високотехнологична подводна музикална система. Той е ситуиран в обособена постройка и се простира на повърхност от 1200 кв. метра. Ако се гмурнете под стъклената стена, попадате на външната тераса.

4. Сензорна система за посетители

Високотехнологична сензорна система оказва помощ на гостите на имението да приспособяват осветлението и температурата в стаята си в сходство със своите желания. На гостите се дава устройство, благодарение на което могат да управляват датчиците из целия дом, с цел да се усещат „ оптимално удобно “.

5. Зала за приеми

В имението на Гейтс има и зала за приеми с повърхност 700 кв. метра. Тя може да побере приблизително към 200 души – 150 седящи места за публична вечеря и към 200 стоящи за коктейлно празненство.

6. Дърво със лична система за мониторинг

Любимото кленово дърво на Гейтс, което е на възраст над 40 години, е снабдено със лична високотехнологична система за мониторинг. Тази система освен следи „ здравословното положение “ на дървото непрекъснато, само че и контролира поливането, което се включва автоматизирано, щом системата записва недостиг на вода.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР