Бих се ваксинирал с първата ваксина, която ще дойде. Ще

...
Бих се ваксинирал с първата ваксина, която ще дойде. Ще
Коментари Харесай

Глъдка въздух в буферните и триажни зони в Александровска след локдауна

Бих се ваксинирал с първата ваксина, която ще пристигна. Ще има задоволително количества за всеки, който пожелае да го направи. Дисциплината е главен наш проблем. Видяхме едни фотоси от едни магазини, които го потвърждават. У българина липсва дисциплинираност. Това съобщи в студиото на " Здравей, България " шефът на " Александровска " болница проф. Борис Богов.

" Бих се ваксинирал с първата ваксина, която ще пристигна. Ще има задоволително количества за всеки, който пожелае да го направи. Дисциплината е главен наш проблем. Видяхме едни фотоси от едни магазини, които го потвърждават. У българина липсва дисциплинираност ". Това съобщи в студиото на " Здравей, България " шефът на " Александровска " болница проф. Борис Богов.

Той изясни, че обстановката в последните месеци е тежка и остава такава даже и в този момент. Според него отварянето на детските градини има здравно пояснение.

" През октомври " Александровска " болница е приела 37 пациента с COVID-19, а през ноември те към този момент са 297. Преминалите за октомври са 560, а тези за ноември - 1560. Наложените ограничения са напълно съответни и верни. Към днешна дата най-малко имаме свободни места в буферните и триажни зони. Това го нямаше преди наложените ограничения ", изясни експертът.

Той прибавя, че предстоящото понижаване на смъртността ще стане факт след към 14 дни.

" Смъртността в нашата болница за предходната година е към 200 души. Само за средата на октомври и целия ноември тази година имаме 57 случая ", изясни проф. Богов.

Той изрази мнение, че страните към нас са разхлабили ограниченията поради математическите модели, само че се е наложило още веднъж да ги върнат.

По връзки на упованията от имунизацията против ковид, той уточни, че тя не може да е панацея за стопиране на болестта.

" Това обаче е един огромен късмет против пандемията. Очакванията са първата седмица на месец януари имунизацията да бъде у нас. Хубаво е известните хора да дадат образец и да се имунизират ", изясни проф. Богов.

Той прибавя, че даже и за екипа му в болничното заведение имунизирането ще бъде пожелателно. Според него не би било редно някоя компания да задължи личния състав си да си сложи имунизацията.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР