Бих посъветвал Кирил Петков преди да започне да поучава, да

...
Бих посъветвал Кирил Петков преди да започне да поучава, да
Коментари Харесай

Депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов: Кирил Петков и кохортата му се възприемат като новия Прометей, но като нищо ще се окаже, че Царят е гол

" Бих посъветвал Кирил Петков преди да стартира да поучава, да се научи. Защото явно познанията му са надалеч от тези, които дава Харвард на искащите да учат. Затова преди да се заема да основава нов публичен ред, под диктовката на президента и предприемача Прокопиев, да научи че българската народна власт стартира през 1989 година.... Нищо не стартира от него. И в случай че той и кохортата му, възприемащи се като новия Прометей, не схванат това - то държавното управление им ще влезе в Гинес. Като най-краткото и най-неуспешното съществувало в миналото ".

Тази прогноза направи в собствен пост в обществените мрежи депутатът от Движение за права и свободи и някогашен заместник-министър на капиталовото планиране Джейхан Ибрямов.
свързани новини53969на 06.12.2021
Повод за размишленията му е обичаната мантра, научена от Петков в " Харвард ", която той повтаря постоянно, откогато бе комплициран от Румен Радев за министър на стопанската система в служебното държавно управление. А точно, че икономическото развиване на една страна зависи най-много от това по какъв начин управляваш двата топ % на нацията.

" Кирил Петков, претендентът за министър председател, показвайки какъв брой е изучил, разви една икономическа доктрина, съгласно която 2% от хората са водещи стопански и обществено, а останалите 98% единствено би трябвало да ги следват. Теорията не е негова, от дълго време е отречена и е на един харвардски професор от началото на 40-те години на предишния век. Но за мъртвите или положително или нищо. Толкова за професора.

Сега за ученика му - явно господин Петков не е стигнал по-нататък в икономическото си знание, другояче щеше да цитира да вземем за пример един от тримата нобелови лауреати за стопанска система от 2019 година - Майкъл Креймер - отново професор от Харвард. Че теорията на Петков е неработеща, а точно – че творчеството не е дарба единствено на 2% богоизбрани студенти от #Харвард, а артикул на цялостното обществено икономическо развиване, като главен фактор в настоящето общество е изобретателната дарба на колективите, към този момент го знаят и студентите. Но хайде в този момент да не доучваме господин Петков, тъй като той по този начин си има вяра, че е първият от неговите гениални 2%, а това не става с образование, а с превъзпитание. Или с фашизъм ", написа Ибрямов.

" Представете си такова общество – от 2% протестъри " продължаващи смяната ", състоящо се от новобранци в опитите си да създадат бизнес на запад и за това решили да образоват, просвещават нас – неучилите в Харвард. Ако беше анекдот, щеше да е смешно, но не е. Защото е действителност.

Апропо – всички петролни принцове в арабския свят имат тапия от Харвард, (но не и от прилежащия Масачузетски софтуерен институт), тъй като такава е политиката на университета. Не е известно арабските шейхове да се световните цивилизационни водачи на икономическия и обществен напредък, или най-малко един от тях да има такива качества. Толкова за Харвард.

Сега за Петков – бих го посъветвал преди да стартира да поучава, да се научи. Защото явно познанията му са надалеч от тези, които дава Харвард на искащите да учат. Затова преди да се заема да основава нов публичен ред, под диктовката на президента и предприемача Прокопиев, да научи че българската народна власт стартира през 1989 година. От тогава бяха осъществени съществени промени в страната - промяна на собствеността, определяне на демократични държавни институции, нормализиране на политическия живот, свободи и права за жителите, без присъединяване на господин Петков.

Т.е. - нищо не стартира от него или от начало. Преди такива като него минаха доста - от Жорж Ганчев през юпитата на царя до Йоло Денев - кой от кой по-учен. Иначе казано - процесът на смяна е етап на еволюционно надграждане, а не на революционно очистване.

Ако той и кохортата му, възприемащи се като новия Прометей, не схванат това – то държавното управление им ще влезе в Гинес. Като най-краткото и най-неуспешното съществувало в миналото. Защото това, което те в този момент вършат доста ми припомня приказката " Новите облекла на царя ". Шивачите харвардци, отпред с Петков, няма по какъв начин да излъжат всички. Още в този момент се чува възгласа: " Царят е гол! ". И тогава господин Петков ще си има работа с основния прокурор - който и де е той, а Петков по никакъв начин не харесва настоящия ", приключва обявата си депутатът от Движение за права и свободи.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР