Бих посъветвал Борисов след изборите да се оттегли в партията,

...
Бих посъветвал Борисов след изборите да се оттегли в партията,
Коментари Харесай

Първанов: Бих посъветвал Борисов след изборите да се оттегли

Бих посъветвал Борисов след изборите да се отдръпна в партията, да си я заздрави, да си я укрепи. Негови представители, в случай че имат отношение към властта, да влязат по-активно, в случай че не - да постоят на аварийна пейка. Това сподели президентът в интервала 2002-2012 година Георги Първанов в предаването „ Неделята на Нова “ по Нова телевизия.

Според него всеки е жертван на сходна отмора. „ Няма безконечни водачи. Имало е преди 10 ноември, само че в случай че някой желае да се мери с Тодор Живков, сбъркал е времето “, посочи още той.

На въпрос дали би посъветвал президентът Румен Радев да направи партия, Георги Първанов отговори: „ Млад човек, има капацитет, може да се опита. Само личната харизма, в случай че щете даже и хрумвания, не стигат. Аз съм песимист към концепцията господин Радев да влиза в партийната политика, само че той може да се бори за втори мандат “.

Той разяснява и вътрешнопартийния избор в Българска социалистическа партия. „ Не желая да засенчвам триумфа на Корнелия Нинова, той наподобява величествен, и аз не бих го оспорил, само че считам, че една от аргументите Българска социалистическа партия да загуби на два пъти откакто е на ръба, е поръчката на Нинова да бъде образец “, разяснява още Първанов.

Президентът изрече позиция и по отношение на Договора за добросъседство с Македония. Според него пропускът за историята в Договора е можел да се запълни, само че към този момент е късно. „ Аз го оцених положително към оня миг. Общата история би трябвало да се разпише в един два –абзаца, че става дума за това, че до началото на 20 век популацията е имало общо съзнание, общо българско съзнание ", добави още той. Според него това е пропуск.

„ Той можеше да се запълни, мисля, че към този момент е късно, в случай че ме опровергаят, ще го адмирирам “, посочи още Първанов. На въпрос дали това ще се трансформира в неуспех, Първанов отговори: „ За мен то към този момент е неуспех “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР