Бих казала, че следващият бюджет на ЕС е на голям

...
Бих казала, че следващият бюджет на ЕС е на голям
Коментари Харесай

Огромна дупка в евробюджета! Лиляна Павлова с тежко разкритие за бюджета на ЕС идната година

Бих споделила, че идващият бюджет на Европейски Съюз е на огромен минус поради излизането на Англия от съюза. Това сподели министърът на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова по време на конференция на тематика „ Европейският съюз, Западните Балкани, България “, която се организира в УНСС, съобщи организация „ Фокус “.

По думите й поради това бъдещата многогодишна финансова рамка, която касае и Западните Балкани, ще бъде един от целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. „ Тук влизат кохезионната политика, стопанската политика, отбранителния съюз и други, които изискват огромен финансов запас, за който ние знаем какъв брой значимо е да бъде ориентиран. Затова за нас ще е значимо да отстоим опцията кохезионната политика да продължи и да намерим вярното място за фондовете за сигурност и миграция “, изясни тя.

Павлова посочи, че 2019 година е последната дейна година на сегашния европейски парламент, защото през май 2019 година ще има нови избори. „ И е изключително значимо какво ще свършим през 2018 година и 2019 година, поради което взехме решение да сложим във фокуса на вниманието на съюза тематиката за Западните Балкани. Искаме българското председателство да бъде балканско, тъй като кой различен, в случай че не ние познава толкоз добре Балканите и може да поддържа развиването и интеграцията на този регион “, сподели тя и посочи, че това не значи, че България ще даде подправени упования.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР