„Бих искал да честитя днешния ден на всички онези, които

...
„Бих искал да честитя днешния ден на всички онези, които
Коментари Харесай

Петър Витанов: Спекулацията какво празнуваме днес е абсолютно ненужна


„ Бих желал да благопожелавам днешния ден на всички тези, които помнят война, за които мирът не е даденост, които помнят залягането в траншеите, криенето от бомбардировките,какво значи да пратиш някой на фронта, знаейки, че няма да се върне. За мен спекулацията дали през днешния ден е Денят на Европа или Денят на успеха е безусловно ненужна. Двата празника са свързани. Ние почитамепаметта на милионите жертви, които са се борили за възобновяване на мира на европейския континент. Този мир обаче не е безкрайна категория. Имали сме потребност от политическата формула, която декларацията на Роберт Шумандава и слага началото на европейската интеграция. “

Това съобщи ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал Петър Витанов в предаването„ Тази заран “ по БТВ, отдаден на тематиката 9-ти май.

„ В ден като днешния няма по какъв начин да не изразя възмущението си от дейностите на министъра на на външните работи. България сложи подписа си под една декларация, която изопачава историческата истина и разделябългарското общество в миг, когато най-вече има нуждаот обединяване. Припомням публикацията на Хайко Маас, немският външен министър, който споделя, че единствено Германия е отговорна за Втората международна война и всички, които се пробват да упрекват други народи, са несправедливи към жертвите и употребяват историята в свои интерес. “, добави евродепутатът.

По отношение на реакциитеи опциите за отговор при кризина Европейски Съюз, Витанов акцентира, че Европа сподели лимитираната си дарба и подготвеност да отреагира бързо в тежки обстановки като пандемията от Коронавирус. „ Затова първоначално е необходимясенплан за деяние, който да разреши по-голяма динамичност в оправянето с сходен вид рецесии. “, акцентира Витанов.

Той изведе потребността от унифициране на здравните системи след стрес проби, сходно на енергийния и на банковия бранш, които ще отчетат другия им потенциал. Освен това, от въвеждане на минимални стандарти - брой болнични и интензивни кревати на глава от популацията за всяка страна-членка, минимално заплащане на здравните служащи, брой здравни служащи, % от Брутният вътрешен продукт, който се дава за опазване на здравето, от приемане на тактика за медикаментите, от пренасяне на производства на медикаменти в Европа, опцията за здравен отговор /лекари да могат да лекуват в чужбина/, от повишение на компетенциите на здравните организации.

„ Европейски Съюз би трябвало да се концентрира и върху създаване на проект за икономическо възобновяване на стойност трилион или трилион и половина, допускащ вливането на свежи пари и повишение на ликвидността на дребните и междинни предприятия. Това ще даде подтик на стопанската система, тъй че да се стигне до равнищата преди рецесията. Този проект би трябвало да е част от Многогодишна финансова рамка - доста по-амбициозна, с доста повече средства. “, акцентира водачът на българските социалисти в Екологичен потенциал.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР