Бих била наистина много доволна, ако получим папка със сериозен

...
Бих била наистина много доволна, ако получим папка със сериозен
Коментари Харесай

Преди връчването на първия мандат: Илияна Йотова очаква сериозен състав на Министерския съвет

Б их била в действителност доста удовлетворена, в случай че получим директория със сериозен Министерски съвет, с виновни хора - знаещи и грамотни, които ще работят за всички нас и няма да работят за себе си. Това разяснява вицепрезидентът Илияна Йотова пред публицисти в Одрин.

По отношение на държавното управление постоянно съм казвала, че България има потребност от устойчиво държавно управление, съобщи Йотова и добави, че не е оптимист за съставянето на кабинет.

Смятам, че уважението, което дължахме на патриарх Неофит, накара тези дни политиците да бъдат по-смирени. Да избегнем политическите мнения. Има моменти в живота, в които би трябвало просто да сведем глава, разяснява вицепрезидентът.

Нека в никакъв случай повече да няма кървави писма за министри, чистки, дано да забележим какви са действителностите с бюджета, тъй като консултациите демонстрираха сред политическите партии, че това което се демонстрира обществено като бюджетни параметри не е истина. Надявам се да дойдат с цялостна директория, уточни Йотова.

По думите ѝ това са " може би най-тайните съвещания в границите на един предстоящ кабинет и това не прави чест ". Правителството не действа единствено за себе си, то би трябвало да работи за всички нас и би трябвало да бъде очевидно по какъв начин се конструира и върху какви правила, съобщи Йотова.

Тя уточни, че не се приказва за политика, решения, за това какво следва на другия ден. Говори се за постове, за хора, за систематизиране, за проценти, за надскачане вътре в настоящия кабинет. Всичко това приказва за неустойчивост, сподели Йотова. Според нея тази неустойчивост, за жалост, не е единствено неприятен знак за нашите европейски сътрудници, само че и прави всички нас доста несигурни.

По-рано през днешния ден вицепрезидентът Илияна Йотова откри в българската черква „ Св. Георги “ в Одрин барелеф на отец Александър Чъкърък.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР