Биби Стокхолм: Търсещите убежище са изправени пред отнемане на правителствената подкрепа, ако не се качат на борда на шлеп

...
Sky News видя писмо, изпратено от един от тези хора,
Коментари Харесай

Sky News видя писмо, изпратено от един от тези хора, които останаха на сушата.

Последно в политиката: Възможно ли е мигрантите да бъдат изпратени на изолиран вулканичен остров?

Изображение: Първите хора се качиха на борда на Bibby Stockholm днес

Той гласи: „Бяха уредени да пътувате от вашето настаняване... до алтернативно настаняване в the Bibby Stockholm в Портланд на 7 август 2023 г.

„На 7 август вие не приехте офертата за това настаняване.

„Моля, считайте това писмо за второ известие за промяна на вашия настаняване с уговорки за преместването ви в Bibby Stockholm, Портланд на 8 август 2023 г.

„Настаняването се предлага без избор. Когато търсещите убежище не успеят да приемат предложение за подходящо настаняване без разумно обяснение, не трябва да има очаквания, че ще бъде предложено алтернативно настаняване.

„Ако не пътувате утре, на 8 август 2023 г., уговорките за прекратяване на подкрепата, която получавате от Министерството на вътрешните работи, може да започне."

Не е ясно дали това означава, че въпросното лице ще остане без дом.

Прочетете повече:< br />Правителството трябва да утрои дейността си, за да постигне целта за натрупване на убежище
Първите 15 търсещи убежище се преместиха на шлепа Bibby Stockholm
Джеръми Корбин удря позицията на лейбъристите относно мигрантските шлепове

По-рано Шерил Ейвъри , директор на отдела за настаняване на убежище в Министерството на вътрешните работи, каза: „И така, ние успешно включихме първата кохорта днес и има 15 души на борда.

„Имахме няколко предизвикателства, но това е част от текущ структуриран процес за привличане на група от до 500 души.

„Имаше някои предизвикателства, някои незначителни правни предизвикателства и не мога да навлизам в подробности за тях, но настаняването е предлагани на всички лица без избор - така че разглеждаме как да управляваме това занапред."

Групата Care4Calais казва, че около 20 търсещи убежище не са се качили на шлепа, защото техните трансфери са били "отменени “ поради правни предизвикателства.

Анализ: Въздействието на шлепа

Благотворителната организация твърди, че адвокатите изразиха опасения относно пригодността на настаняването за хора с увреждания, психически и физически здравословни проблеми, както и тези, които са избягали изтезания и преследване.

Главният изпълнителен директор на Care4Calais Стив Смит каза: „Нито един от търсещите убежище, които подкрепяме, не е отишъл в Bibby Stockholm днес, тъй като трансферите на законните представители са анулирани.

„Сред нашите клиенти има хора с увреждания, които са преживели мъчения и модерно робство и които са имали травматични преживявания в морето. Да се ​​настани което и да е човешко същество в „квазиплаващ затвор“ като Bibby Stockholm е нечовешко. Да се ​​опиташ да направиш това с тази група хора е невероятно жестоко. Дори самото получаване на известията им причинява много безпокойство.“

Стив Валдес-Саймъндс, директор по правата на бежанците и мигрантите на Amnesty International в Обединеното кралство, каза: „Изглежда няма нищо, което това правителство да не направи накарайте хората, търсещи убежище, да се чувстват нежелани и несигурни в тази страна.

Щракнете, за да се абонирате за Sky News Daily, където и да получавате своите подкасти

„Напомнящи за затворническите трупове от Викторианската епоха, Bibby Stockholm е крайно срамен начин за настаняване на хора, избягали от терор, конфликти и преследване."

Sky News се обърна към Министерството на вътрешните работи за коментар.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР