Би трябвало да говорим по-общо. Ние можем да направим правителство

...
Би трябвало да говорим по-общо. Ние можем да направим правителство
Коментари Харесай

Борисов: Можем да направим правителство и с първия мандат, но то няма да донесе спокойствие

Би трябвало да приказваме по-общо. Ние можем да създадем държавно управление с първия мандат, само че няма да е стабилно, няма да провокира спокойствието, което желаем и напрежението ще продължи да пораства.

Затова би трябвало особено да се благодари на президента Радев, че демонстрира мъдрост и самообладание, с цел да свикнем, че ние сме спечелили, а те – изгубилите.

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред bTV.

„ Единственото положително във войната е да имаме държавно управление или по-скоро парламент. Народът и здравият разсъдък диктуват да управляваме ние.

Всичко останало е злополука. Ние към този момент имаме доста добра коалиция. Резултатите от изборите и от гласуването в Народното събрание са идентични. Българите желаят евроатлантически и Европейски съюз “, уточни той.

Борисов посочи, че има консенсус и по тематиката за Северна Македония.

Той напомни, че има 175 гласа „ за “ военна помощ към Украйна, решението за продължаването на пътя на България към еврозоната е гласувано със 155 гласа.

„ Аз не желая да поддържат нашия мандат. Ние също няма да ги подкрепим, само че в случай че проведем диалози и Народното събрание работи, по какъв начин ще разбираем, че го скапваме “, попита експремиерът.

Той изброи още няколко решения, които са били взети с голямо болшинство в Народното събрание и комисиите в него.

Водещият Златимир Йочев съобщи, че се вижда коалиция сред ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи поради гласуването на хартиената бюлетина.

„ Това е груба клевета! Машините остават в цялостния им размер. Всеки жител, който желае да гласоподава на машините на Мадуро, дано гласоподава.

То излезе, че дневникът е поправен. Няма коалиция с Българска социалистическа партия и второ, машинният избор остава. Те остават, няма да се махат “, сряза го Борисов.

Той изясни, че е предложил разновидности за диалози, с цел да се схванат партиите за кабинет.

„ Като не желаят по този начин, отиваме в Народното събрание и вършим контактни групи. Вчера Политическа партия разговаряха с Българска социалистическа партия, а през днешния ден ние.

Ще се стигне до един от двата разновидността – подкрепили с декларация отварянето на бюджета от Радев. За 2 години Асен Василев приготви 4 бюджета, като последния беше преди 2 месеца.

Това ще е сватбарски бюджет и по тази причина казахме, че ще подкрепим декларацията, в случай че на тези контактни групи подпишем документ, който подсигурява да се одобряват 16-те точки на Политическа партия, еди кои си точки на ГЕРБ, тези точки на Българска социалистическа партия и така нататък След което ги гласуваме в Народното събрание и решаваме казуса “, сподели Борисов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР