Би трябвало Брюксел да следи всяка една стъпка (б.р. на

...
Би трябвало Брюксел да следи всяка една стъпка (б.р. на
Коментари Харесай

Проф. Кирил Топалов: Когато се разговаря със Скопие, се разговаря с Белград и оттам с Москва

Би трябвало Брюксел да следи всяка една стъпка (б.р. на Северна Македония) и с цел да се доубеди в правотата на българската страна, че тя прави всичко допустимо пред тази страна (б.р. Северна Македония) и общество да се отворят европейските врати, само че то не желае. Антибългарските настроения в Северна Македония могат да стигнат до каква степен си желаят. Това съобщи историкът и публицист проф. Кирил Топалов пред bTV.

Той добави, че откакто не ги стопира гневната им акция против България и против Европа, македонците се отдалечават от ден на ден от предпочитание на хората да им окажат някакво състрадание, предпочитание за поддръжка и другарство.

" Когато се беседва със Скопие не би трябвало да се не помни, че се беседва с Белград и оттова с Москва. За страдание, огромна част от обществото желае да има европейски паспорт, с цел да пътува из Европа и да работи свободно, само че не желае да направи и минимална крачка да заслужи това нещо ", добави проф. Топалов. 

Според него тонът на това отношение се задава от най-високите етажи на властта и това е песимистично.

" България с нищо не предизвика, тъй като България и българските институции се движат в границите на законността ", съобщи историкът.

Пред дни бе открит българският културен клуб в Охрид " Цар Борис III " . По-късно той беше разрушен, табелата му бе счупена. Според очевидци мъж на междинна възраст вади секира, унищожава табелата и крещи " Българи фашисти ", а вътре е имало хора. Вандалският акт е почнал по време на среща сред членове на Сдружението и Организацията за сигурност и съдействие в Европа. Няма потърпевши в случая. Полицията е направила оглед на мястото. Очаква се лицата, забъркани във вандалската демонстрация, да бъдат разпознати.

По тематиката за откриването на 48-ото Народно заседание проф. Кирил Топалов също направи коментар. 

Категорично съветският дипломат Елеонора Митрофанова няма място на откриването на българския парламент, съобщи ви той. " Г-жа Митрофанова се държи безочливо и предизвикателно ", тя не трябва да бъде допускана. Той даде образец с 6 септрември, когато Румен Радев и другите присъстващи на националния празник бяха паднали на колене в Пловдив, а тя не - " тя се е държа като фантом ", по думите на писателя. " Народно събрание може да забрани тя да влиза в Народното събрание, само че в случай че тя е вътре - не може да забрани. Вече става по-трудно тя да бъде изгонена от там ". Предстои да забележим в идващите дни. Затова и една от най-големите партии у нас е декларирала, че ще напусне, в случай че тя влезе в Народното събрание, заключи проф. Топалов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР