Би било наивно да кажем, че към момента е извършено

...
Би било наивно да кажем, че към момента е извършено
Коментари Харесай

Обединени патриоти внасят в сряда нов проект за промени в НК, касаещи неизбежната отбрана

Би било наивно да кажем, че все още е осъществено всичко по изясняване на случая с лекар Иван Димитров. Не е инцидентно условието на закона всеки подобен случай да премине през привидения в закона ред, до момента в който се откри истината

Това сподели за предаването „ Нещо повече “ по „ Хоризонт “  адвокат Явор Нотев, който се съгласи с адв. Михаил Екимджиев, че Димитров е бил арестуван прекомерно дълго, само че не показа мнението му, че Висш съдебен съвет би трябвало да инициира дисциплинарно произвеждане против основния прокурор поради това.

„ На един доста ранен стадий, доколкото на мен ми е известно, беше оповестено, че мярката ще се гледа след празничните дни. Не съм уверен, че единственото пояснение за това е отсъствието на прокурор  - нещо, което ми се коства невероятно и нереално “.

Нотев е безапелационен, че има нужда от промени в Наказателния кодекс, тъй че да се подсигурява правото на самоотбрана на хората. Той напомни плановете импортирани от „ Атака “ в 42-рото и  43-тото Народно заседание, към които има отношение:

„ Бих споделил огорчението си, че тогава на тях ще погледна като на някаква екзотика, която опонира на практиката на Европейския съд по правата на индивида. Срещнахме доста мощна опозиция против тези промени и описания на апокалипсисяа, който ще настане, в случай че се дадат повече права на българските жители “.

" Информиран съм, че нашите сътрудници от парламентарната група на " Обединени патриоти " са изготвили  подобен законопроект, който ще бъде импортиран в деловодството на Народното събрание най-късно в границите на утрешния ден. Въпросът ще бъде подложен на ново разискване. Аз съм окуражен от публичната реакция, която би могла да бъде извънредно потребна в подобен спор за нужните промени в Наказателен кодекс ". 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР