Би Би Си коментира, че американският министър на отбраната Лойд

...
Би Би Си коментира, че американският министър на отбраната Лойд
Коментари Харесай

Американският министър на отбраната Лойд Остин ще поиска от България системи за противовъздушна отбрана - за Украйна

Би Би Си разяснява, че американският министър на защитата Лойд Остин е на обиколка в Европа, по-специално в България и Словакия, с цел да разиска със съдружниците на НАТО " системите за противовъздушна защита, с които украинците знаят по какъв начин да работят”, съобщи NOVA.

" Напредъкът на съветските войски в Украйна като цяло е в застой”, споделя почитан американски чиновник пред медията. Руснаците са изстреляли над 980 ракети. Руските военни са посветили 75% от общия си батальон на тактически групи в нашествието.

В южната част на Украйна съветски военни кораби обстрелват региони към Одеса и има нараснала военноморска интензивност в Северното Черно море. Мариупол е изолиран.На север съветските настъпления като цяло са в застой покрай Киев.

" Съединени американски щати беседват със съдружници, които имат системи за противовъздушна защита, с които украинците знаят по какъв начин да работят - и можем да чакаме системите за противовъздушна защита да бъдат разисквани по време на пътуването на американския министър на защитата Лойд Остин в Словакия и България”, оповестява още медията. Словакия към този момент даде кардиналното си единодушие нейната система за Противовъздушна отбрана да бъде предоставена на Украйна с изискването незабавно да бъде сменена от друга.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР