Би Би Си категорично отхвърля решението на руското министерство, се

...
Би Би Си категорично отхвърля решението на руското министерство, се
Коментари Харесай

Кремъл обяви за чуждестранни агенти още двама известни журналисти

Би Би Си изрично отхвърля решението на съветското министерство, се споделя в изказване на медията. Етикетът " задграничен сътрудник " има доста отрицателно значение в Русия, посочи Би Би Си. Правителството го употребява, с цел да маргинализира освен критиците на съветската инвазия в Украйна, само че и гласовете, които оспорват други политики на Кремъл, в това число видни културни дейци, медийни организации и групи на гражданското общество, добави медията. Барабанов и Казанцева към този момент не живеят в Русия. 

 

Иля Барабанов е писал доста за войната на Русия в Украйна и групировката наемници “Вагнер ”. Министерството на правораздаването упрекна Барабанов, в този момент основан в Латвия, в " разпространяване на погрешна информация " за решения и политики на съветското държавно управление и в опълчване на войната в Украйна.  

Ася Казанцева подписа отворено писмо на съветски учени и публицисти в областта на науката с искане съветските войски да се изтеглят от Украйна. Тя напусна Русия през януари, заявявайки, че е била унизена от хора, подкрепящи войната, и че нейни лекции и представяния на книги са анулирани. 

 

В изказването на Би Би Си се акцентира, че Руската работа на медията е " жизненоважен източник на точни и безпристрастни вести за рускоезичните в продължение на 80 години и е безпределно горда с всички наши публицисти, като приоритет в момента е да подкрепим Иля и всичките му сътрудници, за да се гарантира, че всички са в положение да продължат работата си, като информират за Русия в подобен значим миг ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР