Би Би Си излъчи ужасяващи кадри, показващи условията, при които

...
Би Би Си излъчи ужасяващи кадри, показващи условията, при които
Коментари Харесай

Лъсна истината за пилетата на KFC

Би Би Си излъчи ужасяващи фрагменти, показващи изискванията, при които се отглеждат пилетата, предлагани от интернационалната хранителна верига KFC. Лентата, озаглавена Billion Dollar Chicken Shop демонстрира пътя на пернатите от птицефермите на компанията до картонените кутии, предлагани на клиентите. Действието се развива във Англия.

Филмът има три елементи, всяка от които демонстрира разнообразни стадии от късия, само че отблъскващ живот на пилците. Първият епизод от кино лентата ще хвърли светлина върху процеса на произвеждане в по-голям мащаб, в сравнение с ви е прочут, на по този начин наречените Fast Food Chicken.

Във втората серия феновете ще могат да видят самите птицеферми, където пилетата живеят 35 дни, след което ще бъдат отровени и убити! През този интервал от време те биват натъпквани в пространства, наричани птицеферми, само че съгласно създателите на лентата са по-скоро дървени бараки. В тесните пространства се обитават повече от 35 хиляди птици.

Последният епизод от кино лентата Billion Dollar Chicken Shop обръща внимание на хората, които са заети в промишлеността на веригите за бързо хранене. Става ясно, че в близо 2/3 от чиновниците на KFC във Англия са на възраст под 25 години, което прави близо 24 хиляди индивида.

Андрю Тейлър, шеф на фондацията Помощ за животните, споделил на MailOnline, че птиците нямат живот, изпълнен със смисъл, и могат да понесат мизерното битие. Също по този начин удостоверил, че доста огромен брой от тях умират от апетит и дехидратация. 900 милиона от тези птици са основани в страни, в които годишно умират над 30 милиона от тях в бараките.

След проявление на лентата на Острова пиарът на KFC е дал отговор, че за управлението на веригата благосъстоянието на животните е от значително значение за качеството на храната. Поради тази причина се употребяват одобрени и приети снабдители, които дават отговор и даже надвишават британските и европейските условия.

 KFC

Не е изненада обаче, че единствено към 10 % от пилетата в хамбарите, доставени на веригата от упоменатите нагоре снабдители, отиват в магазините на KFC.

KFC e първата верига за бързо хранене, спечелила документа на Red Tractor Farm. Също по този начин имаме собствен открит стандарт, който е минал през самостоятелна одиторска инспекция, добавя представителят.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР