БХК праща на главния прокурор годишния си доклад за състоянието

...
БХК праща на главния прокурор годишния си доклад за състоянието
Коментари Харесай

Какво казва прокурор Гешев на Бългaрcкия Хелзинcки кoмитeт?

БХК праща на основния прокурор годишния си отчет за положението на правата на индивида. И го получават върнат от неговия заместител, Иван Гешев, дружно с две книги. Едната е " Под игото ", а другата е алманах с разкази на Йордан Йовков. Вътре с изключение на всичко са маркирани специфични места за четене. В първата заместник-главният прокурор е отбелязал глава двадесет и втора, „ Батареята на Зли дол “, в която борещите се за свободата българи се изправят против цяла могъща империя с едно-единствено черешово топче. Във втората е отбелязал описа за циганката Божура, който стартира с изложение на това по какъв начин майката на Божура, Калуда, се възползва от състраданието на хората към щерка ѝ, с цел да печели от търговията си. И това е. 
Многото въпросителни към тази безмълвна замяна на литературни класики се нуждаят от специфични тълкувания. И ще пробваме някои. 
Връщайки Иван Вазов на БХК Гешев евентуално споделя:
По отношение на " Под игото ".
Вариант 1
Драги БХК. Виж`те ся, писна ми от вас. Ето ви тука дядо ви Вазов. Забележете коя глава ви изпращам. Сега отново е така, като при дядо ви Вазов, само че империята сте вие, а ние сме черешовото топче. И ние, тъй като сме наследници на дядо ви Вазов, а на вас ви е половин дядо - тъй като хем сте български, хем хелзински комитет, ние сме правилни на дядото, а вие сте неговите bastards, както гласят йерархиите на " Игра на тронове ". 
Вариант 2   
Драги БХК. Ние сме толкоз впечатлени от вашия отчет, че той в действителност ни припомня на огромните битки от " Под игото ". Вашите старания за пълноправие са сходни с мощта на черешото топче, което се изправя против империята на посредствеността, патриотарството, хереосексуалната доминация, изостаналия злобно-сексистки-малцинствено-зъл български народ. Продължавайте в същия дух, просто ние не можем да ви помогнем, тъй като принадлежим също към него (по дядова линия). 
По отношение на " Божура "
Вариант 1
Драги БХК. Поведението ви във връзка с малцинствата мощно наподобява на това на майката на Божура, която се възползва от състраданието на хората към щерка ѝ, с цел да печели от търговията си. На мен, зам.главният прокурор Иван Гешев, ми се коства, че монетизирате всякакви неща и монетизирате единствено тези, които са към този момент потвърдено лукративни. 
Вариант 2
Драги БХК. С описа на Йордан Йовков отдаваме чест на вашата работа тук и намираме, че активността Ви е по някакъв метод последовател на неговата. 
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР