bgonair.bgВажно е присъствието на Гражданска защита в щаба, според Иван

...
bgonair.bgВажно е присъствието на Гражданска защита в щаба, според Иван
Коментари Харесай

Депутат: Реакцията за коронавируса у нас закъсня, а моловете са отворени

bgonair.bg
Важно е наличието на " Гражданска отбрана " в щаба, съгласно Иван Ченчев
23 са общо случаите на ковид у нас. Стана ясно, че най-младите носители на болестта са момче и момиче на 27 и 29 години, които са били на ски в Австрия. 

А Националният действен щаб към този момент е направил поръчка за 200 броя респираторни апарата.

" Важно е да се означи, че в нито една изява, нито един политик, нито едно телевизионно студио не би трябвало да се разрешава да се основава суматоха. Именно подари тази причина - би трябвало да се слуша щаба, никой различен. Трябва да се слушат профисионалистите, които са се сблъскали с това ",  сподели депутатът от Българска социалистическа партия Иван Ченчев в предаването " Денят ON AIR ".

Но съгласно него в тази извънредно неприятна обстановка липсва изказването и позицията на хората от " Гражданска отбрана ".



" Да кажат с какви костюми разполагат, какви рекомендации дават.  Не съм видял да имат представител в този спешен щаб. Важно е тяхното наличие ", уточни той.

Според депутата от левицата реакцията у нас е закъсняла.

" Начинът, по който беше затворен центъра на епидемията - град Ухан, това, че влезе армията, това беше сигнал за цяла Европа.  Дания си върна вкъщи държавните чиновници, които не са със обилни функционалности за страната. Дадоха им отпуск, който е заплатен, без да приказват за стопански последствия ", разяснява още  Иван Ченчев пред Bulgaria ON AIR.

Той добави, че градският превоз продължава да си върви, а моловете са отворени.

"

В България има едвам 283 мобилни респиратори и 59 стационарни.  Закъсняхме, към този момент трябваше да имаме защитните костюми и маски.  Днес четох нещо доста обезпокоително - в случай че един има позитивна проба за Ковид-19, то болестта е станала 17 дни по-рано ", сподели още депутатът.

Той уточни, че от Българска социалистическа партия ще предложат законодателни ограничения, които към този момент бяха взети в други страни.

" Няма сфера, която да е пощадена. Този вирус би трябвало да бъде стеснен, с цел да не се натовари здравната система. както сега става в други страни. Сега ще се покаже, че тя не е подготвена и промяната не е направена, както би трябвало ", безапелационен е депутатът от Българска социалистическа партия.

Според него досега условия за суматоха няма.

" Лекарите приказват доста рационално, те вършат допустимо, имам вяра, че с ограниченията ще ограничим вируса.  Не разбирам мярката за ограничение на публицистите в Народното събрание.  Не я утвърждавам, тъй като всички сме идентични, щом националните

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР