БГНЕС Здравният министър д-р предлага младите лекари, които работят с пациенти

...
БГНЕС
Здравният министър д-р предлага младите лекари, които работят с пациенти
Коментари Харесай

Кацаров: Без конкурс за специализация, ако работиш с COVID пациенти

 БГНЕС Здравният министър доктор предлага младите лекари, които работят с пациенти с COVID-19, да бъдат зачислени автоматизирано за специализация, информират от Министерството на здравеопазването.

" Ще променим разпоредбите, така че младите сътрудници, които работят в реанимациите и инфекциозните отделения, обслужващи жители с COVID-19, да получат правото автоматизирано да бъдат зачислени за специализация на мястото, където работят, без да е необходимо провеждането на конкурс. Това ще бъде инициирано още през идващите дни, тъй като сега опцията им за специализация е лимитирана, защото те от самото начало са ангажирани с трудовата си активност в лечебните заведения “, е декларирал министърът на опазването на здравето доктор при визитата си в УМБАЛ " Александровска “ във вторник, предава medicalnews.bg.

Ако бъде осъществена тази концепция, тя ще е поредна смяна в реда за специализация на бъдещите лекари. По-рано отпадна условието специализантите, обучавани тук-там, финансирани от страната, да работят на определено място след довеждане докрай на образованието си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР