БГНЕС Взели сме най-меките мерки в ЕС по отношение на започването

...
БГНЕС
Взели сме най-меките мерки в ЕС по отношение на започването
Коментари Харесай

Здравният министър обясни защо в училище ще се носят маски

 БГНЕС Взели сме най-меките ограничения в Европейски Съюз във връзка с започването на образователната година и образователния развой. Това сподели министърът на опазването на здравето по Българска национална телевизия във връзка утрешния присъствен старт на образователната година в страната. По думите му 15 септември е ден, който е претрупан прочувствено от доста гледни точки - изключително поради пандемията от ковид.

" Притеснен съм от обстоятелството, че има родители, които се съмняват в претекстовете, с които сме взели тези решения, а те преследват чисто медицински цели ", сподели министър Ангелов във връзка митингите на родители, които желаят ограниченията на министерството да са целесъобразни, а не наложителни. " България не е единствената страна в Европа - всички страни вършат това. Носенето на персонални защитни средства е опция да понижим невъзможността на децата да участват на учебно заведение - присъствената форма е най-хубавата за приемането на опциите, които предлага нашето обучение ", изясни той, като посочи, че ограниченията не са ориентирани към зловредно деяние към децата.

Лекарят би трябвало да прегледа детето присъствено, сподели още министър Ангелов. По думите му РЗИ ще реализира контрола. " Всички чакаме растеж на заболелите след присъствения старт на образователната година, само че системата е подготвена да ги посрещне. Лекарите и системата ще устоят ", безапелационен беше той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР