БГНЕС В момента се намираме на върха на новата вълна. Това

...
БГНЕС
В момента се намираме на върха на новата вълна. Това
Коментари Харесай

Мангъров: Не са ни нужни мерки!

 БГНЕС В момента се намираме на върха на новата вълна. Това сподели пред Радио " Фокус “ инфекционистът доцент Атанас Мангъров.

" Нещата се задържат някъде на към сред 3 000 и 3 500, като към този момент не се сбъдват тези прогнози за 10 000 и повече случаи дневно. Т.е. става това, което се чака.Този вирус ще мине през цялото население, без значение дали е имунизирано или не “, съобщи инфекционистът.

" Може би тези, които са имунизирани, ще го изкарат по-леко. Може би. Но, с цел да се получи дълготраен имунитет, всеки от нас би трябвало и ще изкара някои от разновидностите на Коронавирус и той ще се случи рано или късно. Виждате, че основният държавен здравен контрольор е с две ваксини, не смъква маската и е с COVID-19 “, уточни той.

Според доцент Атанас Мангъров ограничения не са нужни, тъй като и с тях и без – вирусът следва хода на своето разпространяване и за момента не се следи нищо рисково. Той посочи, че е осведомен с медикамента за лекуване на ковид, за който здравният министър доктор посочи, че се вършат опити да се внесе в България. Доц. Мангъров акцентира, че към момента това не са лекарства, които могат да се употребяват всеобщо. " Това е в областта на опита “, съобщи той.

" Някои от персоналните лекари и изключително тяхното управление не помниха медицината и започнаха да желаят неща, които са неосъществими “. Така инфекционистът разяснява настояването на персоналните лекари за цялостен локдаун в София.

" Работата на персоналните лекари е да си гледат болните. Ако те се опасяват, могат и би трябвало да се имунизират, в случай че желаят. Ако желаят, могат да съблюдават всички предохранителни ограничения, само че те би трябвало да работят. И тяхна задача е да си провеждат работата по подобен метод, че да си я правят добре. И всичките тези настоявания са изцяло безпочвени и безсмислени “, добави той.

Във връзка с противогрипните ваксини експертът посочи, че всеки, който желае да си сложи такава, е хубаво да го направи колкото може по-рано, преди настъпването на грипния сезон и акцентира, че няма потребност да се чака, в случай че сме си сложили ваксина за COVID-19, тъй като двете са съвместими.

По мотив подправените документи за имунизация доцент Атанас Мангъров е на мнение, че този проблем няма да бъде позволен с полицейски способи.

" Аз мисля, че този проблем няма да бъде позволен с тези полицейски способи, с които се пробват да го създадат. Просто повода за пазаруването на тези подправени документи е натискът, който се оказва върху хората да се имунизират непременно, даже и с подправени причини, че в случай че се ваксинираш, пазиш другите. В случая с основния държавен здравен контрольор демонстрира несъстоятелността на тези изказвания. Просто хората би трябвало да бъдат оставени, всеки който желае да се имунизира, само че да го направи, тъй като желае да се имунизира, а не тъй като го карат. И не тъй като му споделят, че в случай че той се имунизира, щял да пази другите. Няма по какъв начин да ги пази по този метод “, изясни той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР