БГНЕС Петролът продължава да поскъпва и в началото на новата седмица,

...
БГНЕС
Петролът продължава да поскъпва и в началото на новата седмица,
Коментари Харесай

Нов рекорд: Петролът достигна ценови върхове!

 БГНЕС Петролът продължава да нараства и при започване на новата седмица, достигайки следващи многогодишни ценови върхове, защото не престават проблемите с световното предложение на черното злато на фона на солидното търсене на горива в Съединени американски щати и в огромна част от останалия свят поради възобновяване на международната стопанска система от коронавирусната рецесия и разхлабените противоепидемични ограничения за пътешестване.

Фючърсите на петрола Брент с доставка през декември набъбнаха при започване на днешната търговия с към 1% към ново тригодишен връх от 86,43 $ за барел - най-високо ценово равнище от октомври 2018 година и отправяйки взор към ценовия връх от септември 2018 година към 86,74 $ за барел.

Декемврийските фючърси на американския лек недопечен нефт WTI също нарастнаха с близо 1% към 84,76 $ за барел - най-високо ценово равнище от октомври 2014 година

Възходящото придвижване е реалност след отминалата поредна седмица на ценови напредък, през която петролът Брент нарастна с нови 0,9%, а американският лек недопечен нефт - с цели 2,6%, поскъпвайки за рекордната девета поредна седмица.

След повече от година на намалено търсене на горива, потреблението на бензин и петролни дестилати в Съединени американски щати още веднъж е в сходство със междинните равнища на петгодишна база, като самите Съединените щати са най-големият консуматор на горива в света.

В същото време обаче американските енергийни компании понижиха през предходната седмица дейните платформи за рандеман на нефт и природен газ за първи път от седем седмици, макар растящите петролни цени, разгласи в петък компанията за енергийни услуги Baker Hughes Co. Според нейния отчет броят на настоящите петролни кладенци в Съединени американски щати е намалял с два до общо 443 през последната седмица.

Инвестиционните управител пък покачиха размера на закупените от тях чисти " дълги позиции " по петролни фючърси и варианти през седмицата до 19 октомври, оповестиха от Комисията за търговия със стокови фючърси на Съединени американски щати (CFTC), което единствено акцентира мощните пазарни настроения за продължаващо повишаване на цените.

Високите петролни цени продължава да намират поддръжка и от терзанията по отношение на дефицита на въглища и природен газ в Китай, Индия и Европа, което подтиква прекосяването на разнообразни енергийни производители към дизел и мазут за производството на електрическа енергия.

Анализаторите въпреки всичко предизвестяват, че може да има известна низходяща корекции през идващите седмици, защото внезапното повишаване на цените на суровия нефт докара до възходящо възприятие на нерешителност.

Въпреки сходни вероятни низходящи корекции, от ден на ден анализатори и икономисти предвиждат, че петролните цени ще доближат 100 $ за барел.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР