БГНЕС От Пирогов се доказаха 7 случая от Делта и 1

...
БГНЕС
От Пирогов се доказаха 7 случая от Делта и 1
Коментари Харесай

Първи официални подробности за нахлулия у нас индийски вариант

 БГНЕС От " Пирогов " се потвърдиха 7 случая от Делта и 1 от Бета разновидността на ковид. Това са проби, които са изпратени в интервала 6-14 юни. Бета разновидността е от чужденец, краткотрайно пребиваващ у нас и е карантиниран. Това разгласи шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова. 

От 7-те други единствено един от тях е приет в болница, останалите са на домашно лекуване и карантина. 4 от пробите са във възрастовата група от 30-40 години, другите са от 40-56. 6 от пробите са на мъже и 2 са на дами ", посочи тя.

Чужденецът е карантиниран в София. Епидемиологичното изследване тече. Предстои проучване на връзката сред тях и техните контактни лица. В близко бъдеще чакаме много повече пациенти с Делта вид.

Доказано е, че имунизациите, които са у нас, работят и против тези разновидности. По думите ѝ на процедура няма разлика в признаците сред другите варианти.

По отношение на по-строги ограничения в страната, проф. Христова съобщи, че персоналните ограничения би трябвало да се съблюдават, само че към момента е рано да каже дали ще предложи въвеждането на нови ограничения.

" Не би трябвало да се отпускаме поради това, че случаите са малко. Възможна е нова вълна посред лято, както във Англия. Нови случаи на Делта разновидността може да станат доста скоро. Доста бързо, това за няколко седмици ще стане.

Изследваме това, което ни е изпратено. Изследваме по 200 проби едновременно, с цел да не натоварим системата. Малък е броят на доказаните случаи, можем единствено PCR да изследваме, само че не и антигенни проби.

Проф. Христова посочи, че 7-те заболели с Делта разновидността са сътрудници и работят в София.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР