БГНЕС На 13 ноември 2021 г. шест от 31 ученици от

...
БГНЕС
На 13 ноември 2021 г. шест от 31 ученици от
Коментари Харесай

Военен Спартан прибира наши ученици с COVID-19 от Испания

 БГНЕС На 13 ноември 2021 година шест от 31 възпитаници от Професионална гимназия по техника и технологии " Атанас Димитров “ в Нова Загора са посочили позитивни резултати от антигенен тест за COVID-19. Това се е случило тъкмо преди полета на групата от Малага през Мюнхен за София. Направените по-късно PCR проби също са били положителни. Учениците и съпътстващите ги учители не са имунизирани.

Групата е на посещаване в Севиля, Кралство Испания, по стратегия " Еразъм “ дружно с четирима учители от същото учебно заведение.

На 14 ноември 2021 година учениците с негативен резултат на теста дружно с двама учители са се върнали в България. Гимназистите, инфектирани с COVID-19, и другите двама учители са карантинирани в хостел в Севиля. Учениците нямат признаци и се усещат добре.

Министерствата на образованието и науката, на опазването на здравето и на защитата провеждат прибирането на шестимата възпитаници и двамата учители в България.

Очаква се те да дойдат през днешния ден на летище София със аероплан " Спартан “ на военновъздушните сили. Предвиден е също превоз, който по-късно ще ги води до домовете им.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР