БГНЕС Бившият македонски премиер Никола Груевски вероятно е използвал български паспорт

...
БГНЕС
Бившият македонски премиер Никола Груевски вероятно е използвал български паспорт
Коментари Харесай

Никола Груевски използвал български паспорт, за да избяга в Унгария?

БГНЕС Бившият македонски министър председател Никола Груевски евентуално е употребявал български паспорт с цел да избяга от страната. Това написа унгарското издание " Непшава “ във връзка бягството на Груевски в Будапеща и подаването на молба от негова страна за приемането на политическо леговище, написа БГНЕС.

" Направете инспекция при българските управляващи “. Това е късият отговор пред публицист от " Непшава “ на представител на унгарското държавно управление, който дава отговор за правните въпроси свързани с молбата на Груевски за приемането на политическо леговище в Будапеща. Журналистът попитал висшият държавен чиновник следното: " Как някогашният македонски министър-председател е дошъл до центъра на Будапеща без документи, откакто те са му отнети? “.

Груевски от лятото на 2017 година е без паспорт и има възбрана за овакантяване на Република Македония. Повечето маджарски медии дефинират случая като " тежък скандал “ заради отношението на управляващите към Груевски.  Публикацията в " Непшава “ е озаглавена " ВИП отношение от страна на държавното управление към Груевски “. Изданието назовава някогашният македонски водач " македонският Орбан “. В обявата се напомнят корупционните практики от времето на Груевски и антизападните му политики. Груевски е наказан на две години затвор по делото " Танк “ за закупуването на служебния му " Мерцедес “ за 650 000 евро.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР