БГНЕС Агенцията за държавна финансова инспекция е започнала проверка във Военна

...
БГНЕС
Агенцията за държавна финансова инспекция е започнала проверка във Военна
Коментари Харесай

АДФИ започна проверка във Военна полиция

 БГНЕС Агенцията за държавна финансова ревизия е почнала инспекция във Военна полиция. Ще се ревизира законосъобразността на разноските по времето, когато началник на структурата е бил бригаден военачалник Борислав Сертов.

Военната прокуратура внесе 4 тома нови доказателства против арестуваните за шпионаж в изгода на Русия. Два от томовете са със секретни материали, открити по време на обиските. Другите два са разпити на очевидци.

Т.нар. " резидент " и апетитен за началник на групата е някогашният началник във Военното разузнаване Иван Илиев.

По делото е разпитван и някогашният началник на Военна полиция в България Борислав Сертов, защото той е отговарял за групата, която е водила задържането на Иван Илиев, тогава когато Илиев е избягал и по-късно е арестуван в региона на Руското посолство.

Ситуацията е била такава, че част от служителите на реда, които е трябвало да задържат Иван Илиев са отишли да пият кафе, оповестява Българска национална телевизия. Разследващите имат подозрения, че това пиянство на кафе не е било инцидентно, а Борислав Сертов напусна поста си началник на Военна полиция при започване на годината, защото му следва в идващите седмици да замине военно аташе в Москва.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР