БГНЕС Всичко е опорочено, всичко е опорочено. Българската здравна система няма

...
БГНЕС
Всичко е опорочено, всичко е опорочено. Българската здравна система няма
Коментари Харесай

Лекар: Здравната ни система е опорочена, ръководи се от хора с лошо ДНК

 БГНЕС " Всичко е опорочено, всичко е опорочено. Българската здравна система няма по какъв начин да приказва и мисли, тя се управлява, провежда и управлява от индивиди, които не са с положително ДНК, глупави, необразовани, крадливи – хора, взети от улицата, на които не им пука за теб, за него, за мен. Трябват такива с положително ДНК. Ние имаме шанса да променим всичко за година, само че трябват хора ".

Това споделя в изявление за БГНЕС доктор Панчо Панайотов, доктор от ФСМП-Рила. Той е доктор, който е бил кмет на Дупница и депутат от Съюз на демократичните сили, само че напусна Народното събрание, с цел да отиде и лекува хората по селата.

Проблемът със здравната система и по какъв начин COVID-19 се трансформира в политика

Създадохме друга система с небюджетно финансиране преди 20 година, сходна на европейската. В Европа обаче пациентът, отишъл при персоналния доктор, получава всичко, което е належащо за диагностиката на здравето му, без да се преценява лекарят с цени, а пациентът не заплаща такси, не се разхожда с листове хартия по кабинети. В Европа солидарното здравно обезпечаване работи безотказно и пациентите се лекуват по добър метод. В България същата тази система е опорочена и не е белята в правилото на здравното обезпечаване, а в извратеността ѝ.

Неблагополучията, за които приказваме по време на вируса, са нормалните за системата ни

Здравната каса заплаща сума за случаите с COVID-19 и лечебните заведения с ненаситност взимат по-леките случаи, а другите ги отклоняват. Един лек случай на COVID-19 коства на болничното заведение сред 200-300 лв.. Един тежък с повреден терен, където би трябвало да се лекуват и другите неща, коства над 1000 лв..

Това не е ли геноцид? Как може да се разделят пациентите на такива, които имат право на живот и други – които нямат, пита лекарят, който е родом от град Рила.

Той е безапелационен, че всички имат право на живот. Независимо дали става въпрос за редови жител, министър или депутат…

Българската здравна система е система, която няма по какъв начин да приказва и мисли, тя се управлява, провежда и управлява от индивиди, които не са с положително ДНК – глупави, необразовани и не им пука за теб, за него, за мен. Системата съществува в Европа и тя работи, у нас е друга, изопачена система, доста неприятна система. А тя може да се оправи организационно в границите на няколко месеца и идната бюджетна година да стартира да действа. Няма да се постанова хората да заплащат таксите, ще има повече проучвания. Това обаче се прави от умни хора, хора с положително ДНК, съобщи доктор Панайотов.

Той е сигурен, че през днешния ден хората живеят по отношение на това дали могат да бъдат лекувани според от финансите на една болница, финансите в страната, по отношение на определянето на държавния бюджет.

Зад всяко левче стои труд, парите са метод за общуване… Медицината коства пари. В болничното заведение работят лекари, акушери, медицински сестри, те раждат здраве и живот на пациентите, само че нали като отидат в магазина, би трябвало да си купят храна. Да, медицината коства пари, тези лекари би трябвало да получат богатство за работата си.

Но ние приказваме за същността на солидарното опазване на здравето, здравно обезпечаване, която е извратена в своята финансов и учредителен аспект. Финансовият може да се реши с едно решение на Народно събрание, в текстовете на бюджета, тъй като от бюджета се заплаща към НЗОК, и организационно – за 4-5 месеца могат да се изградят нов вид здравни каси с друга пълномощия и с други контракти, счита доктор Панайотов.

Според него има доста свестни хора, само че не се занимават с такава работа, тъй като е тресавище.

Не лекарите са отговорни. Нашите лекари не са по-глупави от европейските, в противен случай. Системата е опорочена, тъй като се прави от неуки и безотговорни хора. На тях не им пука за непознатата орис, разяснява доктор Панайотов случая, с който го сблъска практиката му.

Той счита, че това, което се прави с пациента, би трябвало да се дефинира само и единствено по медицински индикации, т.е. по добросъвестната преценка на лекаря. Това е здравната същина и нравственос.

Медицинските индикации дефинират ориста на всеки пациент, а в тази ситуация не е по този начин. Тук се дефинират не от медицински индикации, а от финансови, счита лекаря.

COVID-кризата ли откри пробойните в здравната ни система, които бяха като че ли подмитани под килима?

COVID-кризата има своите неприятни последствия, човечеството се самоунищожава. А тази блъсканица повлия още по-зле на здравната система. Има доста затворени отделения, които не одобряват хронично заболели, които имат потребност от лекуване. За тях в този момент вратата е затворена.

Няма толкоз тежко заболели с ковид, сподели още доктор Панайотов и продължи: Аз нали работя в СПО, ясна ми е картинката. Не мога да схвана лекарите, които са служители, а работещите лекари са на моето мнение.

Д-р Панчо Панайотов се връща на случая с неговата пациентка, която е трябвало незабавно да бъде призната в реанимация, а те са ѝ споделили: " Ходи у дома “. Областният шеф му се обадил и споделил: " Ние знаем, че по този начин става “, че казусът е явен на всички.

Защо, откакто всички знаят, за какво не се взема решение казусът, пита тогава доктор Панайотов.

Според него казусът с ковид не е медицински проблем, а опасността от смъртен излаз е пресилена.

Има познания, които са годни от стотици години. И едно от тези познания е, че ние оцеляваме, тъй като от всички тези вируси, бактерии, микроби, имаме построена съвършена система за имунна отбрана. Ако едно новородено го поставите в стерилна конюнктура и след 15 години го пуснете по софийските улици, той ще банкрутира. Той няма построен имунитет. Задължително е голяма част от хората да изградят имунитет към този вирус и той изчезва. Той не се предава през въздуха, а посредством дишането. Имунитетът е неповторима система, по тази причина няма вирус, против който човешкия организъм да не е построил имунитет. Има вирулентни вируси, които са устойчиви и от време на време единият от двама души умира, тъй като не съумява да построи имунитет “, изяснява лекаря.

Той споделя, че би трябвало да си види вирулентността на COVID-а, което е най-важното. Той гибелен ли е?! Смъртоносен е еболата, чумата, едрата шарка… Това е друга тематика, няма да правя отстъпка, това са познания, които са на стотици години. Нормално всеки човешки организъм построява отбрана.

Единствено патоанатомът може да каже кой е умрял от ковид

Нас ни интересуват две неща – прилепчивостта на вируса и степента на увреждане, което предизвиква. Този ковид е от фамилията коронавируси, познати на човечеството, този е нов, тъй като е нов вариант. За разлика от хората, вирусите мутират доста бързо. Наистина медицински проблем не съществува, всичко това е една огромна неистина и машинация, твърди доктор Панайотов.

Той счита, че ние в телата си имаме хиляди вируси.

Истинската причина за гибелта не се слага посредством клиничната диагноза, а се дефинира единствено от един вид лекари – патоанатомите, които работят със гибелта. Само те имат право да кажат кой е умрял от ковид, счита лекарят от Спешната помощ в град Рила.

Ако една кола пътува по едно шосе и се удари в едно дърво, идва кола за спешна помощ и го качва с тежка черепно-мозъчна контузия, несъвместима с живота. Ако при този случай гибелта на този пациент е потвърдена клинично, то диагнозата ще бъде единствено " черепно-мозъчна контузия, несъвместима с живота “. Но, в случай че тялото отиде при патоанатома, който да изследва цялото тяло, в това число и на субклетъчно равнище, той ще каже: " Не, този пациент секунди преди случая е получил трансморален инфаркт, несъответстващ с живота. Той е починал преди да се удари в дървото, по тази причина се е блъснал в дървото, даде образец доктор Панайотов.

Аз не съм бунтовник, на 100 км по-разумен от мен не можеш да намериш, само че това, което ме разгневява, е неразумното, безапелационен е лекарят.

Д-р Панайотов счита, че откакто здравното министерство е изгубило функционалността да се занимава със здраве, ще прави това, което и в Европа – да се занимава с хигиенно-епидемични проблеми, т.е. с това, което е в този момент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР