БГНЕС/ЕРА Най-малко 22 души бяха убити днес, когато екстремисти атакуваха един

...
БГНЕС/ЕРА
Най-малко 22 души бяха убити днес, когато екстремисти атакуваха един
Коментари Харесай

Над 20 студенти загинаха при кървава терористична атака в Афганистан

 БГНЕС/ЕРА Най-малко 22 души бяха убити през днешния ден, когато екстремисти нападнаха един от основните университети в Афганистан при грубо, траяло часове нахлуване, при което студенти останаха в локви кръв в аудиториите, заяви Агенция Франс Прес. Малко по-късно " Ислямска страна “ пое отговорност за кървавата баня.

Нападението против университета в Кабул, което пристигна на фона на повишаване на насилието в Афганистан, бележи втория път за по-малко от две седмици, когато просветителна институция в столицата е взета на мушка от терористи.

Оцелелите описаха ужасяващи подиуми след случая. Първо атентатор-самоубиец се взриви в кампуса. След това двама въоръжени мъже започнаха да стрелят, споделиха чиновници, хвърляйки в бягство стотици студенти. Фрейдун Ахмади, 23-годишен студент, описа пред Франс прес, че е бил в час, когато в университета е избухнала пукотевица.

" Бяхме доста уплашени и си мислехме, че може да е последният ден от живота ни. Момчета и девойки викаха, молеха се и викаха за помощ ", сподели Ахмади и добави, че и други студенти са били под блокада повече от два часа, преди да бъдат избавени. Будещи паника фотоси, оповестени онлайн, демонстрираха телата на убитите студенти, лежащи до бюрата и столовете.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР