БФС направи нов грандиозен гаф, след като Агенцията по вписвания

...
БФС направи нов грандиозен гаф, след като Агенцията по вписвания
Коментари Харесай

Лицензът на БФС виси на косъм, в четвъртък - общонационален протест

БФС направи нов величествен гаф, откакто Агенцията по вписвания отхвърли настояването за привикване на нов конгрес на 20 май тази година поради неспазване на няколко члена от Устава на сдружението.

Футболната централа направи опит да свика конгрес, с решение на Изпълкома от 23 март, който да се одобри нов 4-годишен бюджет, което е значимо изискване, с цел да не бъде лишен лиценза на федерацията. Конгресът обаче нямаше да бъде избирателен.

На процедура БФС по този начин и не разгласи тогава обществено това предпочитание, като в решенията, оповестени в уеб страницата на никое място не се загатва свикването на конгрес. Такава информация се появи на бял свят на база изявление на Венцеслав Стефанов в медиите. Както и преди няколко съвещания, когато не бяха оповестени измененията за броя на чужденците отвън Европейски Съюз, по този начин и в този момент някои от решенията на Изпълкома останаха загадка в дисонанс със декларираната бистрота, която заявиха от Бояна.

Нуждата от приемане на 4-годишен бюджет от Общо събрание/Конгрес е наложителна, само че все пак от футболната централа анулираха планувания постоянния Конгрес на 18 март, който се организира със 76 клуба. Няколко дни по-късно Изпълкомът насрочи ново Общо заседание за 20 майн, само че вписването му на този стадий е отказано заради много пропуски в процедурата и неспазване на устава.

Според Агенцията по вписвания не са изпълнени някои наложителни условия. Първо Изпълкомът е призован на 16 март и с цел да бъде легален, той е трябвало да се организира на 24 март, а не на 23-ти. Агенцията е разкрила и противоречие сред електронните адреси, на които са изпратени поканите не съответстват с направената от нея информация.

Друг открит проблем е неналичието на доказателство за покана до члена на Изпълкома Петър Величков, който към момента е настоящ подобен на база обстоятелството, че нито един от новите изпълнителни комитети на централата от конгресите на 12.10.2021 и 18.03.2022 не е вписан.

„ На последващо място е належащо да се означи, че дневният ред, при който е извършено съвещанието на ИК, не подхожда на дневния ред, съдържащ се в отправената покана “, се споделя още в решението на Агенцията по регистриране.

„ Нарушената процедура по свикването на съвещанието на ИК, постанова извод за незаконност на одобрената покана за ОС/Конгрес, а оттова и до неспособност същата да бъде оповестена по електронното дело на БФС “, заключват от организацията.

Решението може да бъде обжалвано в 7-дневен период и евентуално от футболната централа ще го създадат.

Големият проблем пред БФС е обвързван точно с неналичието на признат нов бюджет за 4-годишен интервал, който би трябвало да бъде признат на Общо заседание. Без подобен Министерството на спорта може да стартира процедура по лишаване лиценза на футболната централа.

В същото време стана ясно, че оОбщонационален митинг против ръководството на Борислав Михайлов ще се организира на 31 март пред постройката на БФС в Бояна.

" Дойде моментът да се надигнем против статуквото – обединени и дружно. Време е да се противопоставим на беззаконието и да кажем „ Край!” на своеволието.

Призоваваме всички клубове, които търсят промяна; всички почитатели, без значение от клубната принадлежност, само че милеещи за обичаната игра; всички хора, които желаят да гледат първокласен артикул – присъединете се към нас. Нека загърбим пристрастията и действаме дружно за общата идея. Каузата БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛ.

Нека се обединим в името на клубовете, които бяха непозволено изключени от системата на БФС, тъй като имат друго мнение и си разрешиха да го изкажат. Нека се обединим в името на децата, на които беше неразрешено да практикуват обичания си спорт. Нека се обединим в името на бъдещето на българския футбол.

В четвъртък (31.03.) в 17:00 ч. се събираме пред постройката на БФС в Бояна за кротичък митинг против дейностите на БФС. Действия, пред които не можем да продължим да си затваряме очите. Имаме позволение от Столична община да затворим Околовръстното и да продължим с изразяването на недоволството по подчертаваме още веднъж - кротичък път.

Бъдете с нас! Заедно сме по-силни! ", осведомиха уредниците.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР