БФ Волейбол ще бъде домакин на изключително престижно събитие в

...
БФ Волейбол ще бъде домакин на изключително престижно събитие в
Коментари Харесай

Николай Иванов за Треньорската конвенция на СЕV: България ще бъде отново в центъра на много важно събитие от най-висок ранг

БФ Волейбол ще бъде хазаин на извънредно влиятелно събитие в края на тази седмица (22-24 септември), когато в София ще се организира четвъртото издание на Треньорската спогодба на Европейската конфедерация по волейбол (CEV).

Над 150 експерти ще вземат участие в събитието, което е едно най-вдъхновяващите и потребни за треньори и учители по физическо образование в целия свят. Програмата на семинара включва теоретични и на практика занимания, които ще се състоят в спортна зала " Левски София ". Събитието ще мине и под знака на 50-годишния празник на CEV.

Броени дни преди началото на събитието членът Треньорската комисия и на Комисията за детско-юношески волейбол Николай Иванов приказва пред уебсайт на волейболната федерация за значимостта на това събитие и по какъв начин то ще бъде помогне за тактиката на БФ Волейбол за рационализиране на треньорски фрагменти

" Ще дойдат над 150 експерти от разнообразни точки в Европа, които ще чуят нови трендове, методики и практики за развиване на играта волейбол. България ще бъде още веднъж в центъра на доста значимо събитие от най-голям сан ", разяснява някогашният капитан на националния ни тим.

" От изключително значимо значение е да има един нескончаем развой на образование. БФВ продължава своята линия и следва своята стратегия за рационализиране на треньорски фрагменти в България. Само през тази година Комисията за ДЮВ провежда шест семинара във всички райони на България, които бяха отворени за всички клубове. С хората от екипа се опитахме да предоставим наличието от предходната спогодба, която се организира през 2022 година. Така ще бъде и след тази спогодба. Поради ограничавания брой експерти, които могат да участват, ние ще създадем всичко допустимо идните лекции и получени познания, да стигнат до всички треньори в България, като продължим с провеждането на семинари по районите ", продължи той.

Участникът с България на Олимпиадата в Атланта 1996 изрази още вяра, че тези семинари ще продължат да оказват помощ на треньорите и в тяхната работата с деца, което от своя страна пък ще стимулира младите волейболисти да останат в залата.

" Много е хубаво, че имаме противоположна връзка. Треньорите, посетили нашите семинари, безусловно още на идващия ден започнаха да ползват наученото с децата, с които работят. И споделяха, че в действителност има изгода от теоретични и на практика занимания и семинари. Силно се надявам да продължим в тази линия, подобрявайки връзката по обособените звена, с цел да може да се търсят положителни решения, които да бъдат от изгода на треньорите, което ще рефлектира в позитивна тенденция върху работата им с децата. Важно е повече деца, които са влезнали в залата – да остават, а не да се отхвърлят ", приключи Николай Иванов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР