Беззаконието в държавата продължава Беззаконието в страната ни не спира

...
Беззаконието в държавата продължава Беззаконието в страната ни не спира
Коментари Харесай

Величка Велянова е непоклатима на директорския пост в Италианския лицей – Горна баня


Беззаконието в страната продължава

Беззаконието в страната ни не стопира и безконечният и.д. шеф на Националния образователен комплекс по просвета Величка Велянова продължава с безчинствата си, а в Министерството на културата си затварят очите. След няколкомесечно очакване за осъществяване на конкурс за нов шеф, най-сетне на уеб страницата на Министерството се появиха участници, позволени до състезанието. Именно от тях е получена информация за изцяло безконтролно отношение към претендентите.

Те показаха крайното си оскърбление от безкрайното протакване и размотаване. Същите настояват, че доверието им в българските институции е окончателно изгубено и че всичко това се отразява отрицателно върху кариерното им развиване. За тях е останала единствено една опция, да търсят правата си в съда. Особено след скандалната насмешка с един от участниците, който взема решение да отиде до Министерството и да попита по кое време ще бъде разгласен нов шеф на НУКК.

Първоначално държавните чиновници го оставят да чака часове наред до момента в който го одобряват, а по-късно му оповестяват, че този конкурс изобщо не е на дневен ред за тях и да чакат резултати в края на 2023 година Дали за това безхаберие знае Министър Найден Тодоров или всичко е по негово разпореждане, остава единствено да гадаем?!...

В същото време публичния съвет на Италианския колеж приготвя отчет до Найден Тодоров, в който молят за следващо отсрочване на състезанието и настояват, че непозволено са позволени претендентите за заемане на длъжността шеф на НУКК, откакто към този момент един път е бил преустановен състезанието. Хайката към бабата в пенсионна възраст Величка Велянова мечтае за нов конкурс, който да бъде разгласен в края на 2023 г и по този метод да запазят настоящия пост на безконечната изпълняваща длъжността. Все отново да не забравяме, че излезе информация за апетитните парцели, които има и за битката й да приватизира базата на Лицея, намираща се на „ Камбаните ".

Едва ли за някого би било изненада, че въпросният отчет е подписан от обкръжението на Велянова - Сантиров, проф. Петкова и доктор Боризанова. Този донос е възложен на едни от най-хубавите юристи в страната, които се произнесоха, че настояванията са изцяло неоснователни и незаконосъобразни. Първо по този начин нареченият съвет не е орган по закон и не може да дефинира дати за състезания на Министъра.

Второ според чл.8, ал.1 „ Конкурсът се организира от комисия, назначена със заповед от Министъра на културата. Комисията се състои минимум от 7 души, в това число външни експерти, които имат нужната професионална подготовка и опит, с цел да извършат преценка на професионалните и деловите качества на претендентите " никой от въпросния Обществен съвет не „ има нужната професионална подготовка и опит, с цел да прави преценка на професионалните качества на претендентите ".

Цялото това безсърдечие към образованието на децата ни е пагубно. За страдание, Министерството като управителен орган не може да се оправят с една корумпирана жена в пенсионна възраст.

„ Гарван гарвано око не вади " гласи българска сентенция, която е много показателна за протичащото се. До скоро отраслов зам. министър в МК беше Борислава Танева, която нашумя откакто финансира план на сина си с десетки хиляди лв. държавни пари по стратегия на народен фонд " Култура " в „ конкурс " - майки и деца. Това е неоспорим образец за „ етично държание " на разположение, заемащо висша обществена служба... следващ.

Подобен образец на грижовна майка е и Величка Велянова, която обезпечава на сина си Пламен Пейков директорска служба не къде да е, а в Министерство на културата. Наследник на Танева е Василева, към която Величка Велянова към този момент е намерила по този начин мечтаните връзки и познати и постоянно праща хора при нея за подпомагане.

Ще си отвори ли очите Министър Найден Тодоров и ще промени ли статуквото, чака да разберем?! Надяваме се, че Танев не взе участие в подмолните схеми и ще прояви по този начин чаканото мъжество
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР