Безспорно очите са един от най-важните сетивни органи в човешкото

...
Безспорно очите са един от най-важните сетивни органи в човешкото
Коментари Харесай

Трите най-важни витамина за здравето на очите

Безспорно очите са един от най-важните сетивни органи в човешкото тяло. Чрез тях схване към 75% от информацията от околния свят.
 Напрежението и умората в очите и едно просто предписание, което може постоянно да ни помогне
Болки в очите и 20-секундното предписание, което оказва помощ

Просто, само че дейно

Ето за какво е от огромно значение да се грижим добре за тях. Един от методите да създадем това е да се уверим, че консумираме задоволително витамини и на първо място тези, които са най-полезни за очите. И в случай че не сме осведомени кои тъкмо са те, на помощ идват експертите. Те дефинират витамин А, С и Е като изключително значими за поддържане здравето на очите. В допълнение показват и някои съответни хранителни субстанции .

Витамин А

Отговорен е за здравето на ретината и вярното ѝ действие.

Витамин съдържа на първо място в храни от скотски генезис и по-специално в черния дроб, яйцата, млякото и неговите производни - масло, извара, сирене. Все отново може да се открие и в някои растителни артикули. Като плодовете и зеленчуците, които са червени, жълти и оранжеви - цветове, придадени им от растителните пигменти каротиноиди. Така че, в случай че желаеме да снабдим очите си с витамин А, може постоянно да похапваме моркови, червени чушки, сладки картофи, кайсии, любеница, горски плодове и домати.
 Снимка 613438

Витамин С

Известно е, че той е мощен антиоксидант , който с изключение на останалите изгоди за организма, оказва помощ и за попречване увреждането на очите, породено от свободните радикали.

В огромни количества се намира в зелени листни зеленчуци като броколи, зеле, карфиол, спанак и другите типове ряпа. А в плодовете се открива най-много в лимон, киви, грейпфрут, портокал, папая и ацерола.
 Снимка 613437

Витамин Е

Известно е, че понижава риска от катаракта и обвързвана с възрастта недъгавост на макулата.

Съдържа се главно в ядките и семената . Затова добре е постоянно да консумираме бадеми, слънчогледови семки и лешници. Отличен източник на витамин Е са маслините и продуктите, получени от тях.

Омега-3 мастни киселини

Освен трите витамина, за здравето на очите са виновни и някои хранителни субстанции.

От изключително значение са омега-3 мастните киселини - те понижават риска от сухота в очите и макулната недъгавост. Отлични източници са морските риби като сардини, скумрия, риба звук, тресчица и сьомга.
 Снимка 613435

Цинк

Известно е, че цинкът е от значително значение за производството на меланин, пигментът, който защищава от нездравословните UV лъчи, в това число и очите. В огромни количества се среща в скотски артикули като месо, риба, миди, птици, яйца и млечни артикули.

Лутеин и зеаксантин

Това са каротеноиди , за които е известно, че защищават очите от нездравословната синя светлина и понижават риска от катаракта. Ако всекидневно включваме в менюто си храни, богати на тези субстанции, очите ни ще останат здрави и функционални за дълго време.
 Слънцето, очите, фотокератитът и още един нездравословен резултат на UV лъчите
Очите ни също могат да изгорят от слънцето

За какво да внимаваме и по какъв начин да се предпазим

Храните , в които лутеин и зеаксантин участват най-вече са зеле, спанак, броколи, грах, магданоз, чушки, царевица и яйчен жълтък, прецизират от.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР