Безспорно едно от големите киносъбития на 2022 година у нас

...
Безспорно едно от големите киносъбития на 2022 година у нас
Коментари Харесай

Първи тийзър от филма на Тео Ушев ``φ1.618`` в социалните мрежи -

Безспорно едно от огромните киносъбития на 2022 година у нас ще бъде премиерата на първият игрален филм на режисьорът и худобник - аниматор Тео Ушев " φ1.618 ".

Игралният дебют на номинирания за " Оскар " български режисьор е основан на романа „ Пумпал “ на Владислав Тодоров.

Историята на „ φ1.618 “ споделя за нова нация от безконечни, биологически съвършени хора – био-титаните, които се готвят да изоставен Земята вечно, подготвяйки за задачата кораба Пумпал. В тази утопична действителност, основните герои Гаргара и Криптон ще се опитат да преборят предизвестената развръзка и да извърнат историята. Ще преминат през разнообразни завършения в непрекъсната конкуренция с времето и във безконечната борба сред любовта и злото, човешкото и безскрупулността.

Първият тийзър, който бе пуснат в обществените мрежи демонстрира една мрачна антиутопична картина и загатва за визията на кино лентата.



Двете водещи функции са поверени на артиста Деян Донков / “Стъпки в пясъка “, „ Ако някой те обича “, „ Аз съм ти “, „ Каръци “ и др./, който ще играе завръщащия се към човешки облик Криптон и младата актриса Мартина Апостолова, която ще се превъплъти в ролята на Гаргара.

Оператор на филмът е Емил Христов, работил за десетки документални и игрални филми. Дизайнер на продукцията е Сабина Христова, а костюмите са дело на Велика Прахова.

Сценарист на кино лентата е създателят на романа „ Пумпал “ Владислав Тодоров, който е и продуцент, дружно с Орлин Руевски.

Новини за кино лентата " φ1.618 "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР