Безспорно чарът на котката донякъде е и в нейното мяукане.

...
Безспорно чарът на котката донякъде е и в нейното мяукане.
Коментари Харесай

Причини, поради които котката ви да не спира да мяука

Безспорно чарът на котката ненапълно е и в нейното мяукане. То може да плени сърцето на всеки един човек, даже той да твърди, че не обича тези животни. Начинът, по който мъркащите създания издават звуци, е неповторим и можем посредством него да разберем доста за настроенията им, тяхното положение и даже характера им. Мяукането е метод котките да споделят, както една с друга, по този начин и със своя собственик. Както с множеството неща в живота обаче, в случай че това се случва непрекъснато, е хубаво да вземете ограничения, тъй като прекомерно честото и безспирно мяукане може да е знак за някакъв проблем или просто неприятен табиет на вашата котка. Но за какво една котка може да мяука непрекъснато? Ето няколко аргументи.

Скука. Както хората, които имат потребност да проведат диалог с някого, когато имат свободно време, по този начин котката ви може да направи същото. Не я оставяйте сама, тъй като когато се върнете, тя ще има потребност от непосредственост с вас и може да не стопира да мяука. Не й давайте да бездейства дълго време. Хубаво е да имате повече от една котка у дома, тогава те ще могат да се забавляват взаимно.

Глад. Това не би изненадало никой. Котките обичат да похапват, а когато са гладни, имат потребност да оповестят на целия свят за това. Ако в купичката им постоянно има храна, тогава сигурно по-рядко ще чувате мяукането им.  Много е значимо обаче да не ги прехранвате, по тази причина контролирайте дозите.

Окуражаване от притежателите. Не е загадка, че котешките стопани изпитват наслаждение, когато чува мяукане. Те могат да провокират котките си да издават звуци, като ги подканят с лакомство или друга техника, която знаят, че ги кара да мяукат. Това обаче от време на време може да бъде неприятно. Ако котката не стопира да издава звуци рано заран или късно вечер, когато нормално спите, сигурно може да имате проблеми.

Напреднала възраст. С остаряването си котките могат да изгубят част от качествата си. Едно от тях е и слухът, което кара котетата да стартират да издават повече и по-силни звуци, с цел да се ориентират в пространството и да оповестяват за наличието си.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР