Безсилието да не приемам това, което се случва, и невъзможността

...
Безсилието да не приемам това, което се случва, и невъзможността
Коментари Харесай

Иван Габеров: Бъдещето е да осъзнаем единството си като хора и като народ



Безсилието да не одобрявам това, което се случва, и невъзможността да го трансформира . Това е основата на моята книга. Опитах се да осмисля и своя живот, и публичната орис посредством тези къси разкази и може би това ми оказа помощ да намеря най-малко за момента оптимизъм “.

Това показа пред БНР писателят Иван Габеров за сборника си „ Подслушан живот “.

„ Книгата е подслушана от непознати диалози и в нея се пробвам да я показва на публиката като късмет за излизане от ризницата ... Идеята ми беше да направя христоматия на новия интервал от българската история . Случките са същински, хората са написани с същинските си имена. Основният очевидец бай Руси е този, който ги е записал... Бъдещето е да осъзнаем единството си като хора, като народ “.

В предаването „ 12+3 “ писателят добави:

Не би трябвало да приказваме за гражданска война, а за промяна – за структурно превръщане на нещо, изживяло ресурса си, в нещо, което има капацитет да нараства. Най-големят проблем съгласно нас е действието на паричната система , то неизбежно води до повтарящи се рецесии “.

Иван Габеров е лекар по логика на психиката, учител по логика на психиката на религиозните показа в СУ „ Св. Климент Охридски ”. Роден е през 1964 година в гр. Сопот. През 1983 година приключва ТМТ „ Ген. Вл. Заимов, познавач „ Промишлена електроника ” със златен орден. През 1990 година става Магистър по история във „ ВТУ Св.св. Кирил и Ме­то­дий ” В. Търново. Основател и притежател на издателствата „ Елпис ”, „ Е ” и „ Габеров ”, профилирани в из­да­ването на енциклопедии, речници и албуми. Автор е на над 15 книги, енциклопедии и речници.

Интервюто с Иван Габеров можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР