Безработицата в Германия се понижава през август по-силно от очакваното,

...
Безработицата в Германия се понижава през август по-силно от очакваното,
Коментари Харесай

Германската безработица продължава да намалява и през август



Безработицата в Германия се намалява през август по-силно от предстоящото, защото водещата европейска стопанска система продължава да се възвръща макар растящия брой на новите случаи на Covid-19.

Бюрото по труда на Германия разгласи, че броят на безработните в страната се намали през август с 53 000 на сезонно-коригирана база, достигайки общо 2,538 млн. броя, до момента в който упования на финансовите пазари бяха за понижение с към 40 000. През юли броят на безработните се намали с 90 000.

Равнището на безработица през август на сезонно-коригирана база се намали до 5,5% спрямо 5,6% през предходния месец. Това е най-ниското равнище на безработица от март 2020 година, когато Германия навлезе в своя първи локдаун поради коронавирусната пандемия.

На некоригирана база равнището на безработица в Германия стабилизира през осмия месец на равнище от 5,6%, като броят на безработните германци на некоригирана база понижа с 12 000 до 2,578 милиона по отношение на юли.

Допълнителен положителен знак е повишаването през август на записаните свободни работни места със 195 000 по отношение на година по-рано до общо 779 000.

Подобряването на пазара на труда е реалност, макар че случаите на ковид в Германия започнаха да се усилят от юли, само че броят на смъртните случаи бележи спад, като повече от половината от популацията на страната е изцяло имунизирано. Това накара държавното управление да спре да употребява степента на заразяване с ковид като аршин за взимане на решения за възможни по-нататъшни противоепидемични ограничавания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР