Безпрецедентно скандално дело на етническа основа се оформя в Пловдивския

...
Безпрецедентно скандално дело на етническа основа се оформя в Пловдивския
Коментари Харесай

Месарският бос Димитър Маджаров псува цяла нация и забърка международен скандал!

Безпрецедентно скандално дело на етническа основа се оформя в Пловдивския районен съд. Ответник по делото е месопреработвателят Димитър Маджаров, написа  „ Скандал ”.

Докато в предишното за едната чест са се водили борби с оръжие, през днешния ден да отбрани достойнството си към съда се е обърнал някогашният шурей на мастития предприемач. Е.К. съди Димитър Маджаров поради обидни думи и хули, отправени по повод както на самия него- турчин по генезис, по този начин и по отношение на цялата турска нация.

Темата за етническата приемливост е болна тематика за обществото ни.

„ Аз почитам и обичам хората- българи и турци, преклонявам се и пред двата народа, почитам традициите им, усещам се еднообразно добре и в България, и в Турция. Затова за мен е неразбираема омразата на някои хора към тези с друга религия или националност “, по този начин Е.К. разяснява решението си да заведе дело против Димитър Маджаров за непозволено увреждане- нанесени обиди по отношение на него и по отношение на турската нация.

Повод за това дело са цяла плеяда от обидни думи и хули, отправени от мастития предприемач към някогашния му шурей и турския етнос по време на правосъдното съвещание по дело, водено от Е.К. за уеднаквяване на имената на децата му с неговите.

Дъщерята на Маджаров – С.М.,

която е била женена за Е.К., отхвърля да даде единодушието си имената на децата да бъдат уеднаквени с турските име и фамилия на татко им. Съдът узакони този парадокс- един татко да няма деца и в актовете за раждане на децата да е записан фиктивен човек с претекста, че сегашните имена на децата са звучни български имена, има ги в „ Именника на българските имена “ и това е по- значимо от обстоятелството, че това не са бащините имена на децата. Случката се разиграва по време на правосъдната борба в съвещанието на 30.10.2017г, до момента в който тече разпитът на очевидеца О.Х.- другар на Е.К. от Истанбул. Нервите на Димитър Маджаров не устоят да слуша описа на О. Х. за връзката на децата с баба им и дядо им по бащина линия, познаването на турските традиции, отбелязването на турски религиозни празници дружно със семейството си. Нещо обикновено, като се има поради смесената кръв на тези деца и родствените връзки с родителите на татко им. Недоволен от чутото, Маджаров става нервно от мястото си и напускайки залата, насочва псувни и хули както към някогашния си шурей и околните му, по този начин и към цялата турска нация:

„ Да те е.а в турчина низък! Да е.а и вашата нация турска! “

Казаното Е.К. приема като нанесена обществено засегнатост по отношение на него и по отношение на нацията, към която принадлежи, като с това са накърнени както неговите чест, достойнство и положителното му име, по този начин и същите тези изрази могат да се одобряват като отражение на етническата ненавист и непоносимост от страна на Димитър Маджаров към хората с друга вяра и етническа приналежност.

Е. К. е безапелационен, че за него това е дело на достойнството – неговата чест, достойнството на децата и семейството му, достойнството на цяла една нация. Категоричен е, че в случай, че съдът присъди в негова изгода, извоюваната сума ще подари за щедрост. Гледната точка на Димитър Маджаров следва да чуем в правосъдната зала на Пловдивския районен съд на 30.06.2020г., за когато е планувано първото по делото съвещание.

Претенцията на ищеца

в актуалното произвеждане съставлява позоваване от негова страна на ограничаването на свободата на изложение на мнение и ненакърняване на положителното име на другиго, планувано в т.2, чл.10 от Конвенцията за отбрана правата на индивида и главните свободи, в действие за България от 1992г.,  доколкото  с исковата молба се претендира налагане на плануванаъа в закона глоба на ответната страна за отбрана репутацията и правата на ищеца, накърнени от ответника при практикуване на свободата  на изложение на мнение. В решенията на Европейския Съд за отбрана правата на индивида е залегнал правилото, че съществуват  предели  на свободата на изложение на мнение и граници на позволена рецензия, открити за отбрана правата и репутацията на другите, при преценката за превишаването на които, при съпоставянето на интереса от свободно слово и интереса от отбрана на нечия известност, съдът следва да обърне особено внимание  както на  характера на речта и думите, които са употребявани, по този начин и на подтекста, в който те са направени публично притежание, като  има поради случая като цяло. И в член 39 от Конституция на Република България категорично е закрепен правилото, че свободното изложение на мнение „ не може да се употребява за накърняване правата и положителното име на другиго “.

От „ Скандал “ са дали право на коментар и мнение по случая и на Димитър Маджаров. До момента такива обаче не са получени в редакцията.

Очаква се делото да протече

при огромен публичен интерес, тъй като такова дело до момента не е водено. Всеки жител на страната ни има право да избере религията, която да изповядва и възгледите, които да споделя. Без значение каква е вярата – християни, мюсюлмани, будисти, хората са хора и никой няма право да се подиграва и да унижава другите към себе си, без значение дали е седнал на дебелия си портфейл или над главата му са опънали чадър магистратите от някой съд, в случая- Пловдивският. 

В последващи публикации ще представим работата на Районен съд– Пловдив, като отделим особено внимание на „ случайното ” систематизиране на делата и връзката на съдии с месарския бизнес на Димитър Маджаров.

Прикачените фотоси съставляват двата протокола за избор на съдия- докладчик по воденото дело- надлежно за първичния избор и за преразпределението на различен арбитър.

Обяснението на преразпределящия зам. ръководител на Районния съд в Пловдив е, че при размера работа в съда е човешко да се позволен неточности при разпределянето на делата, което постанова и тяхното „ вярно “ преразпределяне. Много преди основният прокурор Иван Гешев да заприказва за „ ковид “ в правосъдната система, ние май го открихме в този и в още няколко сходни протокола от преразпределени каузи, водени все сред тези две страни.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР