Безпрецедентно голям масив от данни от социалната мрежа Фейсбук е

...
Безпрецедентно голям масив от данни от социалната мрежа Фейсбук е
Коментари Харесай

Масивен теч на лични данни от Фейсбук, засегнати са и българи

Безпрецедентно огромен масив от данни от обществената мрежа „ Facebook ” е разгласен за обмен, оповестява съветската работа на BBC, която разгласява огромно следствие по тематиката. Киберпрестъпници настояват, че разполагат с информация за 120 млн. консуматори, като специалисти по киберсигурност към този момент са удостоверили достоверността на част от профилите, предлагани за обмен.

В пуснати за доказателство елементи от масивите сподели, че там има и български консуматори – минимум с цялостно име, рождена дата, посочена месторабота и адрес и телефонен номер, съобщи БТВ. За част от „ похитените ” профили хакерите настояват, че разполагат и с персоналната преписка.

Според следствие на „ Facebook ” евентуално хакерите са се добрали до данните благодарение на компрометирано уголемение на уеб браузър (т.е. да вземем за пример инструмент за блокиране на реклами, за събаряне на видеа от „ Ютуб ” или за достъп до игри и мултимедийно наличие – б.р.).

Киберпрестъпниците настояват, че 81 000 профила са и с цялостна последователност на персоналните известия. Поне за няколко от тях това към този момент е несъмнено – създателите на материала са се свързали с действителните хора и те са удостоверили наличието на оповестените чатове.

Целият масив се продава за 12 млн. $.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР