Безпрецедентният ръст на износа на автомобили от Обединеното кралство за

...
Безпрецедентният ръст на износа на автомобили от Обединеното кралство за
Коментари Харесай

2000% ръст в продажбите на луксозни автомобили в Азербайджан "не е заради Русия": Автомобилно лоби в Обединеното кралство

Безпрецедентният растеж на износа на коли от Обединеното кралство за Азербайджан не е обвързван с Русия или с избягването на наказания, твърди Британското сдружение на производителите и търговците на коли (SMMT), представено от Sky News.

По-рано медията заяви, че продажбите на коли за южнокавказката страна са отбелязали голям растеж през предходната година, като са се нараснали с 2000% спрямо петте години преди 2022 година Обединеното кралство забрани вноса на коли на стойност над 42 000 паунда (53 300 долара) в Русия, откакто Москва стартира военната си интервенция в Украйна, а също по този начин забрани продажбите на артикули с " двойна приложимост " в страната.

Според разбор, осъществен от Sky News, за същия интервал от време се следи съвсем едновременното повишаване на износа на коли от Азербайджан за Русия.

Говорител на SMMT изясни внезапното нарастване, като акцентира, че Азербайджан съставлява " преуспяващ независим пазар " и че няма доказателства, че колите, изпращани в страната, са предопределени за Русия.

" Износът на транспортни средства от Обединеното кралство за Азербайджан - както и за доста други страни по света - се е нараснал заради редица фактори, измежду които са процъфтяващата стопанска система, стартирането на нови модели и възходящото търсене ", обявиха от SMMT.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР