Безпрецедентни мерки за сигурност – блокирани улици, спецзвена за охрана

...
Безпрецедентни мерки за сигурност – блокирани улици, спецзвена за охрана
Коментари Харесай

От Мюнхен: Борисов настоява да влезем в Шенген и Еврозоната

Безпрецедентни ограничения за сигурност – блокирани улици, спецзвена за защита и поръчки за всеобщи митинги – по този начин стартира Мюнхенската конференция по сигурността . За да предпазят гостите в идващите дни, за сигурността им ще се грижат 4000 служители на реда. Във форума вземат участие 20 държавни водачи, измежду които и министър председателят Бойко Борисов . Още преди формалното разкриване той подсети, че е време страната ни да влезе в Шенген, показва.
 
" Време е България да бъде призната в Шенген и в чакалнята на Еврозоната " - безапелационна бе позицията на премиера Бойко Борисов.
 
„ Т рябва тези, които са отличници, да получат и отлични резултати за труда си ”, сподели министър председателят. Точно от Мюнхен и Бавария обаче преди дни отличниците получиха слаба оценка . Партньорът на Ангела Меркел в ръководството – баварският Християнсоциален съюз съобщи, че не желае България и Румъния в Шенген и Еврозоната.
 
Борисов акцентира, че бежанският напор , който тормози баварците, е съвсем фиктивен у нас. Слабият мигрантски напор обаче има и друго име – Турция . Затова тематиката беше съществена и в провелия се диалог сред министър председателите Бойко Борисов и Бинали Йълдъръм.
 
Аз много съм по-спокоен и бодър на тематика НАТО и, че южният фланг на НАТО е предпазен от Турция и от ден на ден европейски страни влизат в нашия звук за нормализиране на връзките ”, сподели българският министър-председател.
 
От своя страна Йълдъръм съобщи, че Турция продължава да съблюдава уговорките си, недопускайки прекосяването на мигранти към България . Той акцентира, че Анкара желае „ Европа да демонстрира повече схващане за нашата обстановка и за това, което вършим за нея. ”
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР