Безпрецедентната мярка за вътрешното министерство се прилага, след като в

...
Безпрецедентната мярка за вътрешното министерство се прилага, след като в
Коментари Харесай

Започват масови проверки в МВР за пияни и дрогирани полицаи

Безпрецедентната мярка за вътрешното министерство се ползва, откакто в последните дни настана същинска пандемия 

Масови инспекции в Министерство на вътрешните работи стартират от през днешния ден, анонсира основният секретар на Министерството Петър Тодоров. Той посочи, че от тази заран служители на реда ще тестват служители на реда за приложимост на дрога и опиати. Безпрецедентната мярка за вътрешното министерство се ползва, откакто в последните дни дрогирано ченге катастрофира и помля няколко коли, спипаха напушен служител на реда от Кюстендил, както и пийнал пожарникар. Преди това бе хванат и дрогиран чиновник на ГДБОП.

" Ще стартираме на доста места по едно и също време. Дадена е заповедта ", добави той. Тодоров уточни, че от януари идната година ще влезе в действие разпоредба, в която ще бъде планувано по какъв начин ще се работи при определяне на чиновник на реда, който е използвал алкохол или опиати преди промяна.

От думите му стана ясно, че дисциплинарно уволняване сега е допустимо, в случай че чиновник на Министерство на вътрешните работи е седнал зад кормилото след приложимост на такива субстанции.

„ Служителите на Министерство на вътрешните работи, карали след приложимост на алкохол или опиати, се отстраняват, а по-късно ще бъдат уволнени дисциплинарно. Когато служител на реда бъде хванат да ръководи в такова положение, той се уволнява дисциплинарно без значение количеството в кръвта. Дори отводът за проба планува дисциплинарно уволняване “, добави Тодоров.

Според него проблемите с персоналния състав на Министерство на вътрешните работи са натрупвани с десетилетия, като открои, че главните пропуски са в подбора, образованието, възпитанието и контрола над чиновниците.

Сигурността в публичния превоз

„ Беше взето решение, че ще се създаде логаритъм за публичния превоз, с цел да се изградят паник бутони и видеонаблюдение “, добави той. Сигналите ще се подават в ново звено към ведомството.

„ Българската диря “ при гърмежа на Кримския мост?

" Освен изказванията на Руската федерация няма данни, че камионът от Кримския мост е бил в България. Базираме се на всички инспекции, които могат да се извършат на граничните пунктове ", разяснява Тодоров.

Взривът, който докара до сриване на част от моста, стана на 8 октомври. Според Русия той е породен от камион бомба, който е минал през границите на няколко страни. Българските служби оповестиха, че нито камионът, нито визираният резервоар са били в този миг на Кримския мост
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР