Безпрецедентна кражба на 21 машини за копаене на биткойни се

...
Безпрецедентна кражба на 21 машини за копаене на биткойни се
Коментари Харесай

Такъв безпрецедентен обир в България досега не е имало!

Безпрецедентна кражба на 21 машини за копаене на биткойни се е разиграла в България в събота вечер. Джаджите са на рекордната стойност от 210 бона, разкрива " Телеграф ", като се базира на криминалисти Обирът е станал в офис на компания в Благоевград по времето, когато гардовете от СОТ, които дават отговор за обекта, са прибрали диспечерката си след дневна промяна към дома й.

Крадците са били най-малко трима, считат проверяващите. Предполага се, че са следили офиса и защитата му известно време, защото подбрали момента на удара извънредно точно. Бандитите нахлули в обекта, който се намира в цех ЗИИУ " Стандарт " късно вечерта в събота. На място разрушили катанец, посочил огледът след кражбата.

За към половин час съумели да изнесат 21 машини, за копаене на биткойни, да ги натоварят най-вероятно в микробус и да изчезнат. Охранителната компания пък нямала нощен диспечер, който подава сигналите от СОТ, а тази работа правили самите гардове в патрулите. Точно сега на закононарушението една от колите, отговарящи за региона на завода, прибрала диспечерката след дневната промяна към дома й, споделиха униформени.

Стойността на всяка от свитите машини е към 10 000 лв.. Така общата им цена възлиза на рекордните 210 бона. Ченгетата допускат, че има приключване на вътрешна информация от компанията собственик, защото били видяни много странни условия в целия удар.

" Собствениците на компанията са трима. Тепърва ще се прецизира дали имат неуредени финансови връзки между тях и дали законно са имали и употребявали машините, които сега са цялостен шлагер на бизнес пазара ", споделиха криминалисти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР