Безпрецедентна екологична катастрофа в Червено море бе избегната, благодарение на

...
Безпрецедентна екологична катастрофа в Червено море бе избегната, благодарение на
Коментари Харесай

Изпомпаха петрол от изоставен танкер в Червено море преди да стане екокатастрофа

Безпрецедентна екологична злополука в Червено море бе избегната, с помощта на проведена от Организация на обединените нации интервенция за изпомпването на нефт от зарязан супертанкер край крайбрежията на разкъсвания от война Йемен, съобщи ДПА.

Целият товар от над 160 милиона литра беше сполучливо източен от разваления кораб, заяви Програмата за развиване на Обединените народи. Тази организация събира средства в продължение на 2 години, с цел да избегне екокатастрофа. След сполучливото източване на горивото - тя се нуждае в този момент от още средства, с цел да нареже за скрап кораба. Цялата интервенция се чака да коства към 143 милиона, а на организацията не ѝ доближават 20, разяснява Българска телеграфна агенция.

Дългият 350 метра танкер, издигнат през 1976 година, бе затънал край брега на Йемен. Той не е поддържан от години и имаше заплаха да се разпадне или да експлодира. Ако нефтът бе изминал в Червено море, това освен щеше да аргументи огромен разлив, само че и да попречва корабоплаването през Суецкия канал.

Най-близкият йеменски бряг е следен от бунтовниците хуси, които превзеха огромни елементи от страната през 2014 година и се борят против интернационално приетото държавно управление.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР