Безпокойството на нашите земеделци е безпочвено. Това каза в предаването

...
Безпокойството на нашите земеделци е безпочвено. Това каза в предаването
Коментари Харесай

Румен Спецов за предстоящите земеделски протести: Безпокойството им е безпочвено

Безпокойството на нашите земеделци е безпочвено . Това сподели в предаването „ 120 минути “ шефът на Националната организация за приходите (НАП) Румен Спецов във връзка идните митинги на зърнопроизводителите.

„ Мога да кажа точните суми. За целия бранш това са над 1,8 милиарда лв. за юридическите лица и над 600 млн. лв. за еднолични търговци и физически лица. Това е облагата “, разясни той в отговор на въпроса дали удостоверява думите на премиера, че през предходната година зърнопроизводителите са отчели 25% по-голяма облага по отношение на 2021 година

Според него европейското финансиране даде опция на хора, определени политически, да концентрират земя

Той означи също по този начин, че с прекратяването на възбраната за импорт на украинско зърно е обвързван с условието от страна на Европейски Съюз за въвеждането на регулаторен режим в тази посока от страна на Украйна. Според него това е нещо, за което не се приказва.

„ От понеделник стартира да работи този регулаторен режим за експорт на някои артикули от Украйна, което значи, че няма да има свободно и безконтролируемо изнасяне на артикули. Този надзор ще се реализира от Украйна, само че евентуално ще има и механизми за инспекция от страна на Европейски Съюз. Предстои да забележим това в понеделник “, разясни той.

„ Има други и на тях не виждам защо да се оправдавам – това са тези, които получават „ лъвския къс “ от многомилиардните помощи “, сподели той

Румен Спецов разяснява и по какъв начин вноса на артикули от Украйна ще се отрази на цените. „ Цените на тези артикули се дефинират от борсовите показатели. Това, от което евентуално се притесняват нашите производители, е, че в България ще дойдат артикули с доста ниски цени и евтини първични материали. Но с цел да стигнат тези артикули от Украйна до България има разноски за превоз. Така че на този стадий никой не знае на каква цена ще бъдат доставени суровините “, посочи той.

Директорът на Национална агенция за приходите призна, че има свръхпечалба в бранш „ Земеделие “.  Те са от предходната година и са генерирани в една друга конюнктура, акцентира обаче той.

Представителите на компанията са удостоверили подготвеност да изпълнят своето обвързване по отношение на предплатените налози, които „ Лукойл “ дължи на държавния бюджет

Вижте във видеото какво сподели Румен Спецов за желанието на „ Лукойл “ да прати предплатено част от налозите си.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР