Безпокойството на нашите земеделци е безпочвено.Това каза пред БТВ директорът

...
Безпокойството на нашите земеделци е безпочвено.Това каза пред БТВ директорът
Коментари Харесай

Спецов за предстоящите земеделски протести: Безпокойството им е безпочвено

" Безпокойството на нашите земеделци е безпочвено ".Това сподели пред БТВ шефът на Националната организация за приходите (НАП) Румен Спецов във връзка идните митинги на зърнопроизводителите.

" Мога да кажа точните суми. За целия бранш това са над 1,8 милиарда лв. за юридическите лица и над 600 млн. лв. за еднолични търговци и физически лица. Това е облагата “, разясни той в отговор на въпроса дали удостоверява думите на премиера, че през предходната година зърнопроизводителите са отчели 25% по-голяма облага по отношение на 2021 година

Той означи също по този начин, че прекратяването на възбраната за импорт на украинско зърно е обвързвано с условието от страна на Европейски Съюз за въвеждането на регулаторен режим в тази посока от страна на Украйна. Според него това е нещо, за което не се приказва. " От понеделник стартира да работи този регулаторен режим за експорт на някои артикули от Украйна, което значи, че няма да има свободно и безконтролируемо изнасяне на артикули. Този надзор ще се реализира от Украйна, само че евентуално ще има и механизми за инспекция от страна на Европейски Съюз. Предстои да забележим това в понеделник ", разясни той.
Румен Спецов разяснява и по какъв начин вноса на артикули от Украйна ще се отрази на цените. " Цените на тези артикули се дефинират от борсовите показатели. Това, от което евентуално се притесняват нашите производители, е, че в България ще дойдат артикули с доста ниски цени и евтини първични материали. Но с цел да стигнат тези артикули от Украйна до България има разноски за превоз. Така че на този стадий никой не знае на каква цена ще бъдат доставени суровините ", посочи той.Директорът на Национална агенция за приходите призна, че има свръхпечалби в бранш " Земеделие ". " Те са от предходната година и са генерирани в една друга конюнктура ", акцентира обаче той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР