Безплатното Училище за родители на болница Софиямед“ продължава и през

...
Безплатното Училище за родители на болница Софиямед“ продължава и през
Коментари Харесай

Безплатното училище за родители продължава с нова програма

Безплатното Училище за родители на болница „ Софиямед “ продължава и през идните есенни месеци. Обновената стратегия с лекции на топ експерти в региона на акушер-гинекологията, неонатологията и педиатрията започва на 4-ти октомври, а лекциите по традиция се организират всяка сряда в Конферентната зала на болничното заведение от 15:00ч.
 sofiamed_plakat-uchilisthte И в тази сесия от безвъзмездни лекции бъдещите майки и бащи имат опцията да чуят препоръките на изявени експерти за най-важните аспекти от  бременността, раждането и развъждането на новороденото. Те ще могат да се упражняват на процедура върху специфична кукла бебе по какъв начин да сменят памперси, по какъв начин да слагат новороденото в вярната позиция за кърмене и оригване след хранене, по какъв начин да го къпят и масажират.  Програмата на Училището продължава до февруари 2018г. с теоретични и на практика тематики със препоръки за първите мигове на новороденото след раждането- първите грижи за него вкъщи, физиология на лактацията, практични препоръки за вярно кърмене, здравословно зареждане и преходно хранене, имунизационен календар, най-честите здравословни проблеми през първата година от живота на детето и други
Първите няколко лекции по традиция ще бъдат свързани с най-важните въпроси касаещи бременността, както и раждането- техниките за релаксация по време на обикновено раждане, обезболяване на раждането, типове оперативно родоразрешение.
Акцент в програмата ще бъде лекцията отдадена на тематиката за значимостта от следене на положението на щитовидната жлеза и нейните хормони по време на бременността и интервала по-късно, както и за недиагностицирания диабет и гестационен диабет, и недостиг на витамин Д. Тя ще бъде водена от Председателя на сдружението по ендокринология и шеф на Клиниката по ендокринология и заболявания на обмяната в УМБАЛ „ Софиямед “ проф. доктор Анна-Мария Борисова. До края на месец ноември бъдещите родители ще могат да се осведомят за най-важните аспекти по тематиките: първи мигове на новороденото след раждането, първи грижи за новороденото вкъщи, имунизационен календар, препоръки за вярно кърмене. Преди началото и след края на всяка лекция бъдещите родители могат да посетят Отворените порти в Отделението по акушерство и гинекология, и неонатология, с цел да прегледат изискванията и да се срещнат персонално със експертите.
Партньори на Училището за родители са едни от водещите одобрени марки козметика за грижа за кожата на новороденото и майката, както и за бебешки такъми и играчки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР