Безплатни учебници достави известно наше издателство на записалите се да

...
Безплатни учебници достави известно наше издателство на записалите се да
Коментари Харесай

Безплатни учебници за децата на бежанци от Украйна в Кюстендилско

Безплатни учебници достави известно наше издателство на записалите се да учат в учебни заведения в Кюстендилско деца на бежанци от Украйна, споделиха представители на компанията.
От издателството имат подготвеност да доставят всевъзможни учебници по поръчка от управленията на учебните заведения, приели украински деца, които към този момент са единствено 5.
Доставените учебници са по история, по география и по музика. Те са за осмокласничка, записала се  в ПМГ в Кюстендил и за второкласничка, която учи в ОУ " Христо Ботев " в с. Невестино.
Това са поискали преподавателите. В учебното заведение в Невестино са доставени и учебници по съветски език. Там учи и момичето на съветско семейство, което от две години живее в близкото с. Друмохар. Началникът на РУО в Кюстендил Мая Стойчева: " Те може би си имат учебници, по тази причина желаят единствено това. Учителите са се договаряли с доставчиците на учебници ".Засега записаните деца на бежанци в учебните заведения в Кюстендилския район са единствено пет. " Днес имаме подадено едно заявление на детенце на 4 години в детска градина " Калина " в Дупница ".Двама бежанци са се записали през почивните дни в общини в региона, споделиха от регионалния координационен щаб. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР