Безплатни профилактични прегледи за социално слаби хора в София. Инициативата

...
Безплатни профилактични прегледи за социално слаби хора в София. Инициативата
Коментари Харесай

Безплатни профилактични прегледи за социално слаби в София

Безплатни профилактични прегледи за обществено слаби хора в София. Инициативата е на омбудсмана Мая Манолова и се организира е шатрата на обществената кухня, в двора на храм „ Св. Св. Кирил и Методий ".

Лекарите ще преглеждат, до момента в който има хора и никой няма да бъде върнат.

Вижте повече в директното включване на Татяна Йорданова

Омбудсманът Мая Манолова изясни пред Българска национална телевизия, че днешният ден е определен по няколко аргументи - първо, тъй като през днешния ден е празникът на Успение на Св. Константин Кирил Философ. Днес е и 40-тият ден от отварянето на обществената кухня. За тези дни през нея са минали над 30 000 души и са раздадени близо 40 000 порции храна, по 700-800 души дневно - по хиляда порции храна на ден.

Манолова съобщи, че са поканени водещи лекари от огромни софийски лечебни заведения, които са пристигнали, с цел да създадат профилактични прегледи на храта, които не могат да си ги разрешат.

От своя страна доктор Мирослав Ангелов от клиниката по кардиология в УМБАЛ " Св. Анна " съобщи, че положението на до момента прегледаните е относително положително, само че множеството от тях не вървят на профилактични прегледи и не наблюдават положението си. Хванати са случаи на покачване на артериалното налягане и на тези пациенти е обърнато внимание да бъдат по-целенасочени към здравето си.

Вижте повече във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР