Безплатни допълнителните дейности в общинските детски градини започват от днес

...
Безплатни допълнителните дейности в общинските детски градини започват от днес
Коментари Харесай

Прекрасна новина за детските градини във Варна!

Безплатни спомагателните действия в общинските детски градини стартират от през днешния ден 09.10.2023 година, оповестиха от дирекция „ Образование и юношески действия “ в Община Варна. Средствата са обезпечени от бюджета на Община Варна, по Програма за приобщаващо обучение на деца, възпитаници и студенти и в неравностойно обществено състояние.
В спомагателните действия ще бъдат обхванати всички искащи, близо 8000 деца, от ІІ до ІV възрастова група във всичките 51 градини. Допълнителните занятия са в региона на непознатите езици, музикалното и танцово изкуство, изобразяване и приложни изкуства, спорт и други интензивности.
Целта на спомагателните занятия е да се развиват моториката и въображението, да подтикват креативност, независимост и отношение към изкуството; да образуват естетически усет; да отключват артистичните заложби на детската персона и спомагат процесите на другарство, показват от отрасловата дирекция.
Децата от първа група не са включени в програмата заради значимия за тях интервал на акомодация към новата среда, приучване към нов режим и правила в детската градина.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР