Безпилотният товарен космически кораб SpaceX Dragon успешно се приводни в

...
Безпилотният товарен космически кораб SpaceX Dragon успешно се приводни в
Коментари Харесай

Товарният космически кораб SpaceX Dragon върна на Земята лабораторните мишки и друг полезен товар

Безпилотният товарен галактически транспортен съд SpaceX Dragon сполучливо се приводни в Тихия океан в края на предходната седмица.
Информацията е на пресслужбата на SpaceX, която посочи, че галактическият транспортен съд е напуснал МКС и след няколко часа сполучливо се е приводнил в Тихия океан с 1800 кг товар.

SpaceX в допълнение заяви в Twitter: „Потвърждаваме сполучливото приводняване на Dragon. Това бе третата задача на SpaceX за доставка на потребен товар до МКС, както и сполучливото връщане на товар назад, посредством към този момент летял галактически апарат„.

Белият товарен транспортен съд се отдели от МКС, три пъти задейства своите мотори и постепенно стартира да се спуска към Земята. Dragon върна резултатите от галактическите опити, както и лабораторните мишки, употребявани за проучването на въздействието на безтегловността върху костите.

Това бе 14-тата задача на SpaceX, извършена в границите на подписания с NASA контракт за $1,6 милиарда. Договорът планува превозването на потребни товари до МКС и тяхното връщане на Земята.

SpaceX Dragon бе изведен в космоса на 2 април и достави на МКС 2647 кг потребен товар. Корабът кацна в Тихия океан и след разтоварването, ще бъде върнат в изпитателния център на SpaceX.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР