Безпилотен автомобил на компанията Юбер“ (Uber) удари жена, която почина

...
Безпилотен автомобил на компанията Юбер“ (Uber) удари жена, която почина
Коментари Харесай

За първи път: Самоуправляваща се кола на Юбер“ уби пешеходка в САЩ

Безпилотен автомобил на компанията „ Юбер “ (Uber) удари жена, която умря след това. Заради случая компанията стопира тестването на самоуправляващите се коли, до момента в който се води следствието, заяви Блумбърг. Фаталният случай в неделя вечер в Темпи, Аризона, е първият, при който умира пешеходец при злополука с безпилотен автомобил. Тези транспортни средства се тестват в целия свят, а случилото се може да попречи на напъните за бързото въвеждане на новата технология в Съединени американски щати, отбелязва Ройтерс.

 Самоуправляващ се автомобил на компанията за споделено пътешестване „ Юбер “ Самоуправляващ се автомобил на компанията за споделено пътешестване „ Юбер “ © Българска телеграфна агенция
Жената пресичала пътя, когато автомобил на „ Юбер “, който бил в режим на самоуправление, я удря, прецизираха от полицията в Темпи. Зад кормилото е имало оператор, добавя Асошиейтед прес. Жената била закарана в локалната болница, където умряла от пострадванията.

Говорителка на полицията сподели, че „ Юбер “ оказва помощ на следствието.

Компанията разгласи през днешния ден, че краткотрайно стопира тестванията на безпилотни коли в Питсбърг, Сан Франциско, Торонто и региона на Финикс. Тя изрази съболезнования на фамилията на починалата и добави, че сътрудничи на локалните управляващи.
 Бус с самостоятелно ръководство катастрофира в Лас Вегас Бус с самостоятелно ръководство катастрофира в Лас Вегас
Напълно самоуправляващ се градски електрически рейс катастрофира единствено два часа след влизане в употреба в Лас Вегас. Иновативното транспортно средс...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР